Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γιόρτασε ο Ορχομενός και φέτος την επέτειο του θαύματος










Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο Ορχομενός γιόρτασε το Σάββατο την επέτειο του θαύματος της Παναγίας που στις 10 Σεπτεμβρίου του 1943 εμφανίστηκε μπροστά στα γερμανικά ερπυστριοφόρα και με το χέρι σηκωμένο σε απαγορευτική στάση τα καθήλωσε αποτρέποντας την καταστροφή της πόλης.

Το Σάββατο το πρωί παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών στον ιερό ναό της Παναγίας Σκριπούς εψάλη δοξολογία και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας μέχρι το σημείο που εμφανίστηκε η Μεγαλόχαρη και ακινητοποίησε τα ναζιστικά στρατεύματα.
«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Ορχομενό που γιορτάζουμε την διάσωσή του πριν από 68 χρόνια από τα χιτλερικά τανκς. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και μια μεγάλη γιορτή. Τιμήσαμε την θεομήτορα, ευχηθήκαμε σε όλους υγεία, να μας δίνει δύναμη, να μας προστατεύει και να μας ενισχύει. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα με επίγνωση της αποστολής μας», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.
Στη «μοναδική μέρα χαράς και μνήμης για τον Ορχομενό και όλη την περιοχή» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης
Ξηρογιάννης ο οποίος έδωσε σε όλους τις ευχές του.
Για την επέτειο που «αποτελεί σταθμό στη θρησκευτική ζωή της περιοχής» μίλησε ο βουλευτής Βασίλης Τόγιας ενώ η βουλευτής Βάσω Τσόνολγου αναφερόμενη στην μεγάλη γιορτή επεσήμανε ότι η «χριστιανοσύνη για τους Έλληνες αποτελεί ελπίδα για το μέλλον»
Τις ευχές τις έδωσε και η βουλευτής Άρια Αγάτσα κάνοντας λόγο για «σπουδαία γιορτή και ημέρα μνήμης» ενώ στην σημασία της επετείου αναφέρθηκε ο βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης.
«Είναι μια λαμπρή γιορτή και τιμάμε την Παναγία που έσωσε την πόλη» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης ενώ ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη, διότι χρειαζόμαστε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη περίοδο που περνάμε και την ακόμα πιο δύσκολη που έρχεται».

Τέλος ο πάτερ Χαράλαμπος αφού τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ημέρες για τον Ορχομενό είπε χαρακτηριστικά: «Η παναγία με την θαυμαστή επέμβασή της έσωσε τον τόπο και τους κατοίκους του από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ευχαριστούμε το θεό και την Παναγία που ευλογούν και αγιάζουν τον τόπο διαχρονικά».
Επίσης ο π. Χαράλαμπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα που πρέπει να γίνουν για το ναό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ενώ εδώ και χρόνια εγκρίθηκε η μελέτη περιβάλλοντος χώρου δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί το έργο και περιμένουμε από τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Περγαντά που τον αγαπάμε πάρα πολύ να μας βοηθήσει σε αυτή τη προσπάθεια όπως και κάθε αρμόδιος γιατί αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και να βρεθεί κοντά μας ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης ο κ. Βαρθολομαίος για το εγκαινιάσει όπως το έχει υποσχεθεί».

Πηγή www.tabloid.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - STUDIO HELEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: