Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σε παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για την εικόνα του κέντρου του Δήμου Ορχομενού προχωρά η Δημοτική Αρχή


Μια σειρά παρεμβάσεων που στόχο έχουν την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και αισθητικής για τους κατοίκους του κέντρου του Δήμου Ορχομενού προχωρά η Δημοτική Αρχή. Οι παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει από το εμπορικό δρόμο, κυρίως, εν όψει και της μεγάλης παρέλασης των αρμάτων στο Καρναβάλι 2011 που διοργανώσει – ως γνωστόν - ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με την συνδρομή του Δήμου Ορχομενού στις 6 Μαρτίου 2011, την επίβλεψη των οποίων έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βαγενάς.

Πρόκειται για ένα «στοίχημα» που έχει βάλλει τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με ενέργειες ευπρεπισμού και καθαριότητας κομβικών σημείων της πόλης του Ορχομενού, που ίσως να κωλυσιεργούσαν επί χρόνια. Η αρχή έχει γίνει εδώ και ημέρες με τον καλλωπισμό πάρκων και δεντροστοιχιών κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου, της Πεσόντων Μαχητών, της Μακρυγιάννη και της Μινύου αλλά και αναπλάσεις γκρεμισμένων σπιτιών που αποτελούν εστία μολύνσεων μέσα στο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά οι παρεμβάσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται σε τακτικό χρονικό διάστημα, «στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει σε εξέλιξη η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πολίτη» όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος αυτοδιοικητικός όταν τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του.
«Θέλουμε πρώτα ο πολίτης να νοιώθει όμορφα καθώς κινείται μέσα στην πόλη και κατά συνέπεια ο επισκέπτης μας. Η διατήρηση της καθαριότητας και η βελ
τίωση των δημόσιων χώρων αποτελούν και για μένα ένα μεγάλο στοίχημα. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους όλους τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Ορχομενού. Θέλω, όμως
, και να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους τους Δημότες να είναι και εκείνοι συμμέτοχοι σ` αυτή την προσπάθεια, να διατηρούμε το πράσινο και την πόλη μας καθαρή. Ο καθένας μας πρέπει να φροντίζει τη γειτονιά του, τον χώρο που ζει. Ζητάμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία τους» δήλωσε στο Orchomenos Press ο κ. Βαγενάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια: