Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ήμασταν ένας, γίναμε δύο, γίναμε τρείς…


Τόπο αρχίζει σιγά σιγά να πιάνει η προσπάθεια του Orchomenos Press να ενεργοποιήσει όλους εσάς, τους εκατοντάδες καθημερινούς αναγνώστες του, προκειμένου να αγκαλιάσετε (όσο γίνεται σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία) την προσπάθεια του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» που στόχο έχει να αναστηλώσει και να εντάξει τα σωζόμενα αρχαία θέατρα στον πολιτιστικό ιστό των πόλεων όπου ανήκουν!
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, σχετικός κουμπαράς για την αναστήλωση του οποίου έχει ανοιχθεί ήδη από τις αρχές Ιουλίου 2010 στο site του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ (http://www.diazoma.gr/) και μας καλεί να υιοθετήσουμε, μεταξύ άλλων, το στολίδι για την πόλη του Ορχομενού και διαχρονικό μνημείο πολιτισμού για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα στο σύνδεσμο http://www.diazoma.gr/GR/Page_16-00.asp.
Με χαρά, λοιπόν, διαπιστώσαμε πως στον κουμπαρά αυτό ήδη έχουν συνεισφέρει οικονομικά, πέρα από εμάς ως διαχειριστές του Orchomenos Press και υποστηρικτές της καμπάνιας επικοινωνίας, τόσο ο νέος Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης όσο και η Ένωση Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, ανεβάζοντας αυτή τη στιγμή το ποσό στα 400 ευρώ. Δυστυχώς, όμως, έως το ποσό των 100.000 ευρώ που απαιτούνται για την αναστήλωση και παράδοσή του, ο δρόμος φαντάζει ακόμη άπιαστο όνειρο. Θυμίζουμε ακόμη την αξιέπαινη προσπάθεια που ξεκίνησε μαζί μας και ο Σύλλογος των Ορχομενίων της Αθήνας «Ο Μινύας», που με αφορμή την φετινή 30χρονη επέτειο από την ίδρυσή του, κήρυξε το 211 ως «Έτος Προστασίας των Μνημείων του Δήμου Ορχομενού» προκειμένου να συμβάλλει την περαιτέρω διάδοση της συλλογικής αυτής προσπάθειας.
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΙ` ΕΣΥ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ στο www.diazoma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: