Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση του Νομάρχη Βοιωτίας για τις τιμές αγοράς συσπόρου βάμβακος από τους εκκοκιστές βάμβακος του Ν. Βοιωτίας.



Κλέαρχος Περγαντάς,
Νομάρχης Βοιωτιας:
«Καλούμε τους ιδιοκτήτες εκκοκκιστηρίων του Νομού μας για εξίσωση τουλάχιστον των τιμών αγοράς του βαμβακιού μεταξύ των παραγωγών Βοιωτίας και Θεσσαλίας»



Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς έπειτα από αίτημα αλλά και τις διαμαρτυρίες των παραγωγών βάμβακος του Ν. Βοιωτίας για την διαμόρφωση των τιμών συσπόρου βάμβακος της φετινής εσοδίας ζήτησε την επανεξέταση της τιμής αγοράς από τους ιδιοκτήτες εκκοκκιστηρίων βάμβακος του Νομού μας.

Είναι γνωστό ότι πλήττονται οικονομικά οι αγρότες του Ν.Βοιωτίας που το κύριο εισόδημα προέρχεται κυρίως από την καλλιέργεια βάμβακος διότι διαμορφώνονται διαφορετικές τιμές από τους εκκοκκιστές της Θεσσαλίας με αυτές της Βοιωτίας με μια διαφορά που σε πρώτη εκτίμηση τιμής φθάνει τα 5 λεπτά ανά κιλό συσπόρου βαμβακιού.
Το γεγονός αυτό προκαλεί τον αγροτικό κόσμο της Βοιωτίας αφού οι παραγωγοί δέχονται ακόμη ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα διότι και αυτές ακόμη οι οριακές τιμές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στο κόστος διαβίωσης τους.
Φυσικά στις ανωτέρω τιμές συντελεί και η αδυναμία παρέμβασης στην τοπική αγορά του συνεταιριστικού κινήματος. "Κατόπιν τούτων καλούμε τους ιδιοκτήτες εκκοκκιστηρίων του Νομού μας , σε μια πρωτοβουλία καλής θέλησης, για εξίσωση τουλάχιστον των τιμών αγοράς του βαμβακιού μεταξύ των παραγωγών Βοιωτίας και Θεσσαλίας και να συνεργασθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τους παραγωγούς βάμβακος στηρίζοντας τους ώστε η καλλιέργεια βάμβακος να έχει μέλλον για την περιοχή μας προσφέροντας στην εθνική οικονομία αλλά και οι αγρότες και η τοπική κοινωνία να ανασάνουν μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι" ήταν το σαφές μύνημα που έστειλε ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: