Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γ. Πούλου: Σε απόγνωση οι αγρότες της Βοιωτίας για την άρδευση της Κωπαΐδας.

 


Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει ήδη προαναγγελθεί, εδώ και τρία χρόνια και που η Περιφέρεια ως αρμόδια Αρχή, δεν μερίμνησε να επιλυθεί.

Οι αγρότες της χώρας, ήταν στους δρόμους από την αρχή του 2024, και διεκδικούσαν τη μείωση του κόστους παραγωγής, τις έγκαιρες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, για το 100% της χαμένης παραγωγής, τις επιδοτήσεις τους που χάνονται λόγω του «αμαρτωλού» ΟΠΕΚΕΠΕ, την  επανεξέταση της ΚΑΠ στο πλαίσιο της αγροδιατροφικής ανεξαρτησίας και της επισιτιστικής επάρκειας των κρατών-μελών.

Όμως, οι Βοιωτοί αγρότες, αντιμετώπιζαν επιπλέον το θέμα της άρδευσης,  που οδήγησε πολλούς στο να μην καλλιεργήσουν καν, και όσοι τελικά καλλιέργησαν να βρίσκονται τώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, αφού χωρίς νερό καταστρέφεται η παραγωγή τους!

Η αποκατάσταση του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης, που θα βοηθούσε στην περίπτωση ξηρασίας, έχει καταντήσει τραγέλαφος, αφού η Περιφέρεια δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των καθυστερήσεων και της αναποτελεσματικότητάς της, μετατοπίζοντας τις ευθύνες ως μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Ø  Ποιος θα πληρώσει την καταστροφή του αγροτικού εισοδήματος;

Ø  Ποιος επιδιώκει την αφαίμαξη της παραγωγικής γης από τους αγρότες για να εγκαταστήσει, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα (1500 στρέμματα);

Ø  Ποιος επιτέλους έχει την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού, αν όχι η κυβέρνηση της Ν.Δ. , του κ. Μητσοτάκη;

Απαντήσεις δεν έχουμε λάβει και στις Ερωτήσεις που καταθέτουμε στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή.

Δεν μπορούμε να «βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος». Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα επιβάλλεται και να το λύσουν.

Θα είμαστε μαζί με τους αγρότες της περιοχής μας, μέχρι να δικαιωθούν, γιατί το σύνθημά τους  «χωρίς εμάς τι θα φας», μας αφορά όλους!




 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Δεν υπάρχουν σχόλια: