Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Μοναδική λύση η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ στη βάση του ΠΑΣΟΚ

Του Νίκου Καϊλη*


 Οι Ευρωπαϊκές εκλογές , που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες ανέδειξαν δυο σημαντικά γεγονότα: έναν νικητή και έναν μεγάλο χαμένο.

Ο νικητής δυστυχώς , είναι η ΑΠΟΧΗ η οποία ήταν τεράστια και ο χαμένος η κυβέρνηση της ΝΔ , που ο ελληνικός λαός της έδωσε ένα ισχυρό ράπισμα και την γκρέμισε από την αλαζονεία του 41% και την περιόρισε στο ποσοστό του 28% στέλνοντας μήνυμα απογοήτευσης και όχι άλλης ανοχής στην ακρίβεια , στη φτωχοποίηση των πολιτών αλλά και στην ατιμωρησία των πάντων. 

Το ΠΑΣΟΚ , κατάφερε και αύξησε την δύναμη του κατά μια , σχεδόν , ποσοστιαία μονάδα από τις εθνικές εκλογές . Φάνηκε πως έχει μια πολύ μεγάλη δυναμική στην επαρχία όπου έχει πια εδραιωθεί ως 2ο κόμμα αλλά αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην Αττική και στα αστικά κέντρα , όπου φάνηκε ραγδαία άνοδος της Ακροδεξιάς αλλά και η ψήφος διαμαρτυρίας. 

Ο στόχος του Κινήματος , είχε τεθεί στη δεύτερη θέση , η οποία , φαινόταν ως τον Φεβρουάριο να έχει κατοχυρωθεί στο ΠΑΣΟΚ . 

Τι έφταιξε όμως και πήραμε την τρίτη θέση ; 

Οι πολιτικές ; 

Το θολό στίγμα σε κάποια θέματα ; 

Όλα αυτά θα συζητηθούν . Όμως το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι αυτό που μετράει. 

Ο στόχος , ΔΕΝ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ! 

Το ΠΑΣΟΚ , δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας και δε μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τέτοιο.

Είναι ΚΙΝΗΜΑ, με ιστορία , δράση , πολιτική ταυτότητα και επηρέασε επι δεκαετίες τη μοίρα της χώρας , αφού ήταν στο τιμόνι της σε καίριες χρονικές περιόδους. 

Αυτό είναι το στοίχημα , και πάλι. Να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική , με εσωτερική δημοκρατία και να ακούγονται όλες οι απόψεις , όλες οι τάσεις.

Η βάση του ΠΑΣΟΚ , πάντα έδινε τις λύσεις . 

Η βάση του ΠΑΣΟΚ , πάντα έδειχνε τον δρόμο. 


*Ο Νίκος Καϊλης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: