Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Kορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του τρίτου Town By The River Festival - Oι συμμετέχοντες και επισκέπτες ξεπέρασαν τις 8.000.


 Με τις δύο μεγάλες συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα και του Πάνου Βλάχου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του τρίτου Town By The River Festival. Η μεγάλη γιορτή της πόλης έφτασε στο τέλος της. 







Το πολυθεματικόTownBy The River Festival είναι ένα σύνθετο μοναδικό εγχείρημα που κατάφερε να συγκεντρώσει, στις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χιλιάδες άτομα στην πόλη μας, να ταράξει τα νερά και να καθιερωθεί ανάμεσα στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής πολυετούς δουλειάς που δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την βοήθεια των συλλόγων και φορέων, των καλλιτεχνών και του κοινού της πόλης. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές είναι όσοι συμμετείχαν, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και όσοι συνέβαλαν έστω και ένα μικρό λιθαράκι ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που γίνατε “Μέρος της Γιορτής” της πόλης μας.

 

Η τεράστια συμμετοχή σας και η επιτυχία του φεστιβάλ μας ανάγκασε να ξεκινήσουμε άμεσα την διαδικασία προετοιμασίας της διοργάνωσης του τέταρτου Town By The River Festival. Η οργανωτική ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό εργάζεται ήδη και υπόσχεται ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος και ουσία Town By The River Festival 4.

 

Στο φροντισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο πανέμορφο ποτάμι της Έρκυνας με εκδηλώσεις που κυριάρχησε και το μυθολογικό στοιχείο. Ξεχώρισαν οι δύο μεγάλες συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα και του Πάνου Βλάχου, ο μεγάλων διαστάσεων Δούρειος Ίππος του εικαστικού Αλέκου Τσαμάτη, η συναυλία με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης μας και το Bucket Drumming. Ένα πλήθος εκδηλώσεων, εικαστικά δρώμενα, μουσική, κινηματογράφος, παρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και γελοιογραφίας, βιβλίο, οικολογία και ανακύκλωση, αστρονομία, παιδικές δραστηριότητες, river και aerial yoga show, πεζοπορικές αναζητήσεις και φυσικά οι δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του ΑΚΟΛ o νυχτερινός αγώνας δρόμου “NightRun 3” και ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας “Levados Mountain Bike 2024” που συγκεντρώνουν πλήθος θεατών και αγωνιζομένων από όλη τη χώρα. Παράλληλα οι εκδηλώσεις αναμεταδόθηκαν “ζωντανά” από το «Αναπνοή Radio” ενώ οι παραγωγοί φρόντισαν για τη μουσική στο χώρο. 

Παράλληλα με το φεστιβάλ λειτούργησε και το φεστιβάλ Γαστρονομίας “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ” με τοπικά προϊόντα και επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, ευχαριστούμε τον Δημήτρη Δανιά για την συνεργασία.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ συγκεντρώθηκαν περίπου 200 βιβλία που παραδόθηκαν στην βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Επίσης συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από δύο τόνοι ανακυκλώσιμο υλικό (κυρίως παλιά σχολικά βιβλία) και παραδόθηκαν προς ανακύκλωση. Τέλος όλοι οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν παραδόθηκαν καθαροί στον Δήμο Λεβαδέων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

Τον μεγάλο χορηγό μας Viotdom και όλους τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Δήμο Λεβαδέων και τον δήμαρχο Δημήτρη Καραμάνη, το Εμπορικό Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον πρόεδρο Παναγιώτη Αγνιάδη,τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νότη Αγνιάδη, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βασίλη Ιωαννίδη, το ακούραστο Γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λεβαδέων, τον γελοιογράφο Γιάννη Γερούλια για την πολύτιμη συνεισφορά του, τον εικαστικό Αλέκο Τσαμάτη, την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και την Φωτογραφική Ομάδα “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”, την ομάδα εθελοντών την δημοτικής κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων “Αλλά – ΖΟΥΜΕ την Πόλη Μας”, το Artifact, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη που μας παρέχει, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, την Συντονιστική Επιτροπή Τέχνης και Πολιτισμού Λιβαδειάς της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το Fortepiano, τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας, την SP CustomGuitars και τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Μάκη Αμπλιανίτη, τον Αναρριχητικό Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς και τον Χρήστο Πολατσίδη, το Yoga studio Dansado, την Τίνα Πούλου και την Δελογιάννη Πένη, την Χριστίνα Κορογιάννου και τέλος τους παραγωγούς του “Αναπνοή Radio” και τους εθελοντές του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου “Αναπνοή” για την ακούραστη βοήθειά τους. 

Τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας, Star Κεντρικής Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Θανάση Μερτζάνη και τον Πάνο Πραγιάννη, τον φωτογράφο Θανάση Καρατζά και Δημήτρη Μερμίγκη, τον Σείριο FM και την Μαρία Σφυρή, το Ghetto Magazine, την Ομάδα “ΛΙΒΑΔΕΙΑ” και όλες τις σελίδες και μέσα που φιλοξένησαν και προώθησαν τις αναρτήσεις μας και την Soundwaveγια την άψογη ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων. 

Όλους τους εθελοντές μας για την ακούραστη και πολύτιμη βοήθεια τους. Τέλος υπολογίζεται ότι από τα περίπτερα και τους εκθεσιακούς χώρους σε περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του τετραημέρου, οι συμμετέχοντες και επισκέπτες ξεπέρασαν τις 8.000.

Με τιμή

Οργανωτική Ομάδα Town By The River Festival

Πολιτιστικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Αναπνοή»


Δεν υπάρχουν σχόλια: