Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

«200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα»: Την Κυριακή 16 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης - Στο Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού



Ο Δήμος Δελφών, το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών» και ο Σύλλογος Φίλων του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού-Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα» (George Gordon Byron 1788-1824), τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη νέα αίθουσα του Μουσείου και στο πλαίσιο αυτής θα παρουσιαστούν τρεις ενότητες, Γιάννενα, Αθήνα και Μεσολόγγι, οι τρεις πόλεις που επισκέφθηκε ο Λόρδος Βύρωνας, έως το θάνατό του το 1824. Τα εκθέματα είναι όλα αυθεντικά της εποχής και περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, πορτρέτα, παραδοσιακές φορεσιές, φιλελληνικά ρολόγια που απεικονίζουν τον Λόρδο Βύρωνα και σκηνές από τα ποιήματά του, όπλα της επανάστασης του 1821 κ.α.

Η έκθεση έχει ως στόχο να παρουσιάσει το πνεύμα της εποχής, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του μεγάλου φιλέλληνα, που συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και αποτελεί ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης για το σπουδαίο αυτό άνθρωπο.

Επίσης, στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετέχει χορευτικά και το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: