Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» στις 29 Ιουνίου 2024 στο θέατρο Φρύνιχος

 


6ο Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 

Μία Δελφική Πολιτιστική Αμφικτυονία

 

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 21:15

ΔΕΛΦΟΙ, Θέατρο Φρύνιχος

MOZART, TCHAIKOVSKY, SKALKOTAS

Στον Ομφαλό της Γης

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA

Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Μαλιάρας

 

 Η προπώληση ξεκίνησε

https://www.ticketservices.gr/event/philarmonia-orchestra-festival-delfon-2024/?lang=

Το πιο δημοφιλές έργο του Μότσαρτ, η Μικρή Νυχτερινή Μουσική, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου μέσα στο δελφικό τοπίο, στη γη του Θεού της Αρμονίας και του Φωτός Απόλλωνα, στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς από τη ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ».

 

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA η οποία αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς και χαρακτηρίζεται για τις μοναδικές εκτελέσεις της, παρουσιάζει τρία έργα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα του κλασικού ρεπερτορίου τριών μεγάλων συνθετών: W. A. Mozart, P. I. Tchaikovsky και Ν. Σκαλκώτα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει την πασίγνωστη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τη λυρική Σερενάτα για έγχορδα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, πέντε από τους πιο δημοφιλείς  Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ενώ θα ερμηνεύσει ακόμα ένα έργο Έλληνα συνθέτη, την όμορφη Σερενάτα του Δημήτρη Λιάλιου, υλοποιώντας έτσι το όραμα της ορχήστρας για την ανάδειξη της ελληνικής κλασικής μουσικής. Το σμίξιμο των ακουσμάτων αυτών, των αριστουργηματικών κομματιών ορχηστρικής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα, με την ενέργεια και την ομορφιά του δελφικού τοπίου, θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία στο αμφιθέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: