Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

3ήμερη εκδήλωση για τη βιταμίνη D από την Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λιβαδειάς

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3ημερη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη βιταμίνη D που διοργανώθηκε από κοινού από την Τοπική Ομάδα Υγείας ( Τ.ΟΜ.Υ.) Λιβαδειάς και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λιβαδειάς. Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, τόσο στην ομιλία που διεξήχθη τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Χρήστος Παλαιολόγος» στην περιοχή των Πηγών Κρύας, με τίτλο ««Βιταμίνη D: απαραίτητη για την υγεία μικρών και μεγάλων…» όσο και στις δωρεάν μετρήσεις της βιταμίνης D με τεστ ταχείας ανίχνευσης, που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 13 Ιουνίου στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης αντίστοιχα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Άρτεμις Δουλγεράκη, Παιδίατρος, PhD, MRCPCH, FRCPCH, Διευθύντρια του Τομέα Νοσημάτων Μεταβολισμού Οστών και Μετάλλων, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και στην ομιλία προλόγισαν η κα. Βαρουξή Λουκία, Φαρμακοποιός - Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και ο κ. Σολούκος Δημήτριος, Παιδίατρος – Υπεύθυνος Συντονιστής της Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς.

 Οι μετρήσεις της βιταμίνης D, στις οποίες συμμετείχαν 200 πολίτες όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκαν από τη διεπιστημονική ομάδα της Τ.ΟΜ.Υ., τη Νοσηλεύτρια κα. Ματάλα Δήμητρα και τις  Επισκέπτριες Υγείας κα. Γκάτσου Σωτηρία και Τσιάνα Αικατερίνη σε συνεργασία με την Πρόεδρο και τα  μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια: