Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Άμεση σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της άρδευσης της Κωπαϊδας ζητά η παράταξη του Απόστολου Γκλέτσου

 


Γραμματεία Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης

Κυρία Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,

 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το θέμα της άρδευσης της Κωπαϊδας είναι μείζον για την Βοιωτία, αλλά και για όλη την Στερεά Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η παράταξη μας έφερε προς συζήτηση το θέμα πρώτα με επερώτηση στο τακτικό περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και έπειτα στο περιφερειακό συμβούλιο λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024. Επίσης με πρωτοβουλία της παράταξής μας το θέμα της άρδευσης της Κωπαϊδας έχει συζητηθεί ουκ ολίγες φορές και στις συνεδριάσεις της περιφερειακής επιτροπής.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από αγρότες που δραστηριοποιούνται από το ένα άκρο του Κωπαϊδικού πεδίου έως το άλλο. Βασικά τους θέματα η έλλειψη νερού, η έλλειψη υποδομών, αλλά και η κακή συντήρηση δρόμων και εγκαταστάσεων. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική αν αναλογιστούμε πως τώρα ξεκινάει ουσιαστικά η αρδευτική περίοδος.

Ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης μας είχαν διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα φέτος με την άρδευση στην Κωπαϊδα. Να θυμίσουμε πως για την λύση του προβλήματος συναινέσαμε και εκταμιεύτηκαν από την ΠΣΕ πολύ μεγάλα κονδύλια για την προμήθεια νέων πλωτών  αντλιών, αγορά σταθερών αντλιών, έργα υποδομής και συντηρήσεις.

Επίσης να θυμίσουμε πως ο Περιφερειάρχης έχει δεσμευθεί στο περιφερειακό συμβούλιο (μετά από αίτημά της παράταξής μας) για πραγματοποίηση περιφερειακού συμβουλίου στην Βοιωτία για το θέμα της Κωπαϊδας πριν το καλοκαίρι.

Με βάσει τα παραπάνω αιτούμαστε την άμεση πραγματοποίηση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου στην Βοιωτία με θέμα την άρδευση της Κωπαϊδας.

 

Με εκτίμηση

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης

Γκλέτσος Απόστολος (Επικεφαλής)

Αγγελακόπουλος Απόστολος

Αγγελόπουλος Γεώργιος

Αγγελοπούλου Βασιλική

Αλεξίου Ιωάννης

Γκλέτσου Ελευθερία

Δρόσος Παρασκευάς

Λάμπου Σπυρίδων

Λύκος Βασίλειος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: