Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Θερμή υποδοχή του Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Θήβα

 




Τη Θήβα επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπου πραγματοποίησε  προεκλογική ομιλία ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της  9ης Ιουνίου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της αυτοδιοίκησης και φορέων όπως ήταν του Βουλευτή Γιώργου Μουλκιώτη, του Τάσου Καμούτση, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και πολλών ακόμα αποδεικνύοντας πως χαίρει εκτίμησης τόσο από τα στελέχη όσο και από τη βάση του κόμματος, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές.

 







Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, στην οικογένεια των οποίων ανήκει το ΠΑΣΟΚ, για περισσότερη δημοκρατία, ταχύτερη σύγκλιση και κοινωνικές πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ για να αποκτήσει η χώρα μια αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση, που θα παρουσιάζει προτάσεις και θα ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στην κυβέρνηση. 

Με κύριο μήνυμα την ενότητα και την πρόοδο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά, ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, ενθαρρύνοντας το κοινό να ενωθεί για ένα καλύτερο μέλλον.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα την επόμενη δεκαετία, ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε πέντε βασικά θέματα που πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες: Το ζήτημα των πολέμων και την αναγκαιότητα ουσιαστικής δράσης κυρίως στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής με εργαλεία όπως ο ευρωστρατός και η κοινή αμυντική αγορά, αλλά και αποφάσεις όπως το εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία. Οι δαπάνες για αμυντικό εξοπλισμό θα επιμερίζονται στα κράτη-μέλη και η Ελλάδα θα εξοικονομεί πόρους για το κοινωνικό κράτος.

Η κλιματική κρίση και η πρόληψη: Κοινές πολιτικές και εργαλεία που θα προβλέπουν τη θωράκιση των κρατών-μελών απέναντι στις φυσικές καταστροφές και η διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης είναι καίριας σημασίας για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που βιώσαμε πρόσφατα όπως συνέβη στη Θεσσαλία όπου η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως προληπτικά μέτρα  θωράκισης.

Η χαμηλή αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο: Οι περισσότερες, ωστόσο, χώρες της ΕΕ αντιμετώπισαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τον πληθωρισμό, τις ανατιμήσεις προϊόντων και το αυξημένο κόστος ζωής. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να εργαστούμε για αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τη Βουλγαρία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της προώθησης μιας δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.

Ακριβή στέγαση και περιορισμένοι πόροι για την υγεία: «Η πρόσβαση σε προσιτή στέγαση αποτελεί μια σημαντική πρόκληση που πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε μέσα από προτάσεις. Απαιτούνται περισσότερα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει καθημερινά βασιζόμενο μόνο στην ανθρώπινη προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού.

Ελλιπής περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού τομέα: Ισόρροπη ανάπτυξη που να περιλαμβάνει όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η στήριξη του αγροτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και την αυτάρκεια της χώρας μας. Πριν από λίγες μέρες η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε ότι βάζει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση τον ελληνικό ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς 600 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τις επιδοτήσεις του. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας

Ο κ. Σπυρόπουλος κατέληξε: «Η πολιτική δεν είναι lifestyle. Σε αυτές τις εκλογές θα τους αποδείξουμε ότι η πολιτική, η σοβαρότητα, η ουσία θα κερδίσει. Είναι ευθύνη και δέσμευση προς τους πολίτες. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: