Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ιnternational Recycling Tour 3-5 Iουνίου 2022 στη Χαλκίδα και την Παραλία Αλυκές από την Elval και το «Κάθε Κουτί Μετράει» - Με κεντρικό μήνυμα «Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές»

 


Η Elval, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor,  είναι βασικός υποστηρικτής της οργάνωσης Every Can Counts, ενός διεθνούς προγράμματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με παρουσία σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ  που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στην Ελλάδα μέλος του προγράμματος είναι το «Kάθε Κουτί Μετράει»

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνεται και φέτος το «International Recycling Tour 2022» που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα. 

Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης κατά την οποία νέοι “backpackers”  εξοπλισμένοι με ειδικά σακίδια σε σχήμα κάδου ανακύκλωσης θα κατακλίσουν δρόμους, πλατείες πάρκα και παραλίες προκειμένου να παροτρύνουν τους πολίτες να ανακυκλώνουν τα κουτάκια αλουμινίου που καταναλώνουν με κεντρικό μήνυμα «Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές».

 Φέτος η Elval  βάζει και τη Χαλκίδα στο χάρτη του International Recycling Tour, διοργανώνοντας μία δράση στην Παραλία (στο Στρογγυλό),  την Παρασκευή 3 Ιουνίου το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 -  και άλλες δύο στην Παραλία Αλυκές, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022,  από τις 12:00 έως τις 16:00. 

Στη Χαλκίδα την Παρασκευή 3 Ιουνίου,  σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων και τον Οργανισμό Λιμένων Νομών Ευβοίας, θα  τοποθετηθεί  ένα  ενημερωτικό  «περίπτερο» στην Παραλία, στο Στρογγυλό,  όπου οι “backpackers” θα ενημερώνουν τους περαστικούς για το πρόγραμμα.

Ένας ρετρό παγωτατζής θα τους  προσφέρει παγωτό χωνάκι, και οι άνθρωποι της Elval θα τους δροσίζουν ανθρακούχο  νερό. Παράλληλα σε ειδικό Photo Booth, οι περαστικοί θα μπορούν να φωτογραφηθούν με το φόντο της δράσης και να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους  στα Social Media .

 Tο Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου, οι “backpackers” θα βρίσκονται στην παραλία Αλυκές, από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Οργώνοντας την παραλία, θα ενημερώνουν τους λουόμενους για τα οφέλη της ανακύκλωσης,  παροτρύνοντάς τους να την εφαρμόσουν, τόσο επί τόπου, ρίχνοντας τα κουτάκια αλουμινίου που μόλις κατανάλωσαν στα σακίδιά τους, αλλά στην καθημερινή τους ζωή.

 Σας περιμένουμε στην εκδήλωση της Χαλκίδας και στις Αλυκές, για να γιορτάσουμε και να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα: Κάθε Κουτί Μετράει! Γιατί τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: