Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Αποκαλυπτήρια Προτομής Στρατηγού Δημητρίου Ιωάννου στο Δήμο Λεβαδέων


 Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στην πλατεία Μαγιάκου στην Λιβαδειά, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Δημήτριου Ιωάννου στην οδό που φέρει το όνομα του.

Η προτομή τοποθετήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία και δωρεά του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και  με την ευγενική χορηγία της κ. Παναγιωτίτσας Αργυρίου, εις μνήμην του συζύγου της κ. Λουκά Αργυρίου και των τέκνων της Ευσταθίου και Δημητρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. κ. Γεώργιος, ο  Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας,  κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Περγαντάς,  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, κ. Αλέξανδρος Μητάς, κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, κ. Ιωάννης Αποστόλου και κ. Μάριος Σάκκος, αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Βοιωτίας, κ. Παντελής Φραγκούλης και η Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδειάς, κ. Μαρία Γκικοπούλου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων συνόδευσε την εκδήλωση σε όλη την διάρκεια της, προσδίδοντας τη τιμή που αξίζει στο πρόσωπο του αείμνηστου Στρατηγού Ιωάννου.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης από τον Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Βοιωτίας, ελλείψει Αξιωματικών των Ενόπλεων Δυνάμεων.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αφού ευχαρίστησε τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γεώργιο Κωσταγιάννη για την συνεχή και αεικίνητη δράση του, όπως και την κ. Παναγιωτίτσα Αργυρίου για την πολύτιμη χορηγία της, τους παρέδωσε τιμητικές πλακέτες για την συνεισφορά τους. Ακόμη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και παρευρισκόμενες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην σύνδεση του χθες με το σήμερα, σημειώνοντας πως η πράξη μνήμης και τιμής προς το πρόσωπο του Στρατηγού Ιωάννου, θα αποτελεί διαρκές κίνητρο γνώσης της ιστορίας, ώστε οι πράξεις μας να διασφαλίζουν τα εθνικά κεκτημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: