Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

«Σπήλαια και καταφύγια χειροπτέρων στην περιοχή της Κωπαΐδας» : Ανοικτή πρόσκληση από τον Δήμο Ορχομενού

 

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE GRECABAT*, ο Δήμος Ορχομενού και  η Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σπήλαια και καταφύγια χειροπτέρων στην περιοχή της Κωπαΐδας: Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/06/2022 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ακραίφνιου. 

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση διατήρησης, τις προτάσεις διαχείρισης και την ανάδειξης της σημασίας, των σπηλαίων και άλλων σημαντικών καταφυγίων για τη βιοποικιλότητα της περιοχής της Κωπαΐδας στο πλαίσιο της υφιστάμενης θεσμικής προστασίας τους. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 19:30μ.μ. έως τις 22:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά νυχτερίδων (bat night)  στην είσοδο της Καταβόθρας Παλαιόμυλου όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά των ερευνητών για τη μελέτη των εκπληκτικών αυτών ζώων (δύση του ηλίου 20:56 30/06/2022).  

  * εκδήλωση κατά την οποία οι ερευνητές χρησιμοποιούν μεθοδολογίες καταγραφής των νυχτερίδων κατά την έξοδό τους από το σπήλαιο. Οι επισκέπτες είναι συγκεντρωμένοι σε μία απόσταση από την είσοδο του σπηλαίου και σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων πλησιάζουν τους ερευνητές και παρακολουθούν από κοντά τη δουλειά και τα ζώα συζητούν χαμηλόφωνα με τους ερευνητές.»    
Δεν υπάρχουν σχόλια: