Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση για νέο καιρικό φαινόμενο ΔΙΟΜΗΔΗΣ στην Π.Ε. Βοιωτίας - Φ. Παπαθωμά: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για την εξέλιξη του φαινομένου με την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας»

 


Καιρικό σύστημα με το όνομα "Διομήδης" ("Diomedes") προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία στην Βοιωτία από σήμερα Τρίτη τις απογευματινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη(12-01-2022). Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022)τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στηβόρεια Ελλάδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

 

 « Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτό το καιρικό φαινόμενο. Τόσο η Πολιτική μας Προστασία όσο και οι Δ/νση Τεχνικών Έργων είναι σε άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου με την ονομασία ΔΙΟΜΗΔΗΣ. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί  και να  να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να είναι ακόμα ήπιες για το Νομό μας και δεν έχει χρειαστεί να προβούμε σε άμεσες διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για την εξέλιξη του φαινομένου  με την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε περίπτωση» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

 

 Με βάση τον σχεδιασμό θα τεθούν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με τα  σχέδιο   ΔΑΡΔΑΝΟΣ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας,  στα τηλέφωνα:

α) 22610-29036 & 22613-50199 ώρες γραφείου,

β) 6941 414048 & 6971 734978 όλο το 24ωρο

γ) Ε-mail : tpp-vio@pste.gov.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: