Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Θηβαίων: Σε εξέλιξη η διαδικασία αποχιονισμού στη Θήβα




 Ο Δήμος Θηβαίων βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και την Τρίτη το απόγευμα, ολόκληρη η επικράτεια του Δήμου Θηβαίων δέχθηκε πολύ μεγάλους όγκους χιονιού, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα. Στη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου, οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου επικεντρώθηκαν στη διάνοιξη των κεντρικών οδών και την εξασφάλιση της πρόσβασης  προς το Νοσοκομείο, καθώς και την εξυπηρέτηση ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας και τη μεταφορά νοσηλευτικού προσωπικού.

Τις επόμενες ημέρες άρχισε η σταδιακή διάνοιξη των δρόμων σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της Θήβας και των δρόμων στα χωριά. Ιδιαίτερα σημαντική και η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνδράμοντας με πέντε μηχανήματα.

Το έργο του αποχιονισμού δυσχεραίνουν οι συνθήκες παγετού και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά τη νύχτα και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρά τις αντιξοότητες, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον καθαρισμό κάθε σπιθαμής και κάθε γωνιάς. Δεν είναι όμως δυνατόν να απομακρυνθούν ως διά μαγείας τόσο μεγάλες ποσότητες χιονιού, ούτε είναι εφικτό να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία και ο παγετός. Σε ορισμένα σημεία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιχειρήσουν μηχανήματα.

Η εξάντληση της υπομονής των δημοτών είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν αστοχίες και πάσα κριτική δεκτή, ειδικά όταν είναι καλοπροαίρετη, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις δεν συνέβη.  Ως προς την κριτική από την πλευρά μερίδας της αντιπολίτευσης, θα ήταν καλύτερη εάν δεν ήταν στείρα και συνοδευόταν από προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή με συμμετοχή στις προσπάθειες αποχιονισμού.

Αξίζει να ευχαριστήσουμε όσους δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σχεδόν σε 24ωρη βάση για τον καθαρισμό των δρόμων. Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε, ώστε το επόμενο ακραίο φαινόμενο να μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: