Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Γ.Χατζηθεοδοσίου:«Κάθε θέμα των Επιμελητηρίων αποτελεί και θέμα της Κ.Ε.Ε.Ε.»


 Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τους υπευθύνους των ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων Ελλάδος και τους υπευθύνους των φορολογικών και λογιστικών τμημάτων.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων όλης της χώρας. Στόχος των τηλεδιασκέψεων ήταν να συζητηθούν και να εξειδικευτούν προτάσεις για λύσεις στα δύο αυτά θέματα που αποτελούν μείζονος σημασίας ζητήματα.

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αντάλλαξε απόψεις με τους υπευθύνους των ΓΕΜΗ ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, πώς φιλοσοφία της ΚΕΕΕ είναι να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των Επιμελητηρίων αλλά και να ακούγονται τα προβλήματα που προκύπτουν έτσι ώστε να βρίσκονται λύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ «κάθε θέμα των Επιμελητηρίων αποτελεί θέμα της ΚΕΕΕ» ενώ παράλληλα τόνισε πως «η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ».

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου «έρχονται αλλαγές αλλά και απλοποιήσεις στο ΓΕΜΗ» ενώ πρόσθεσε πως «το ΓΕΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο τόσο των Επιμελητηρίων όσο και της ΚΕΕΕ και γι’ αυτό θα πρέπει να το κρατάμε “ψηλά”» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη για τα θέματα λειτουργίας του ΓΕΜΗ συμμετείχαν από την πλευρά της ΚΕΕΕ, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης της ΚΕΕΕ, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, η προϊσταμένη ΓΕΜΗ της ΚΕΕΕ, κα Αναστασία Ξαρχά, ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Γιώργος Σουρμελής και ο συντονιστής της υπηρεσίας ΓΕΜΗ της ΚΕΕΕ, κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Η θεματολογία που συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους υπευθύνους ΓΕΜΗ:

  • Ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα λειτουργίας των ΥΓΕΜΗ
  • Προτάσεις σε θέματα εφαρμογών, λογισμικού και λειτουργίας των ΠΣ ΓΕΜΗ και ΥΜΣ
  • Πώς μπορεί να γίνει η εκπαίδευση και η κατάρτιση

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τα Λογιστικά – Φοροτεχνικά Ζητήματα των Επιμελητηρίων συμμετείχαν οι υπεύθυνοι του Οικονομικού της ΚΕΕΕ, καθώς επίσης και εκπρόσωπος από την εταιρεία Ορθολογισμός, εξωτερικού συνεργάτη της ΚΕΕΕ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής:

  • Ασφαλιστικά θέματα από τις συμβάσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και την υπαγωγή τους στο άρθρο 39 του Ν. 4387/2016
  • Ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους υπαλλήλους ή και τους συνεργάτες στο απλογραφικό σύστημα, με σκοπό να διευκολυνθεί η διεκπεραίωση των ισολογισμών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: