Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Μουλκιώτης και Πούλου ζητούν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την παράταση της υπ' αρίθμ. 14914/2022 - ΦΕΚ 189/Β/25-1-2022 απόφασης για κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας την 27η Ιανουαρίου 2022 για την ΠΕ Βοιωτίας»




 Με επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ζητά την

παράταση της υπ' αρίθμ. 14914/2022 - ΦΕΚ 189/Β/25-1-2022 απόφασης για κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας την 27η Ιανουαρίου 2022 για την ΠΕ Βοιωτίας.


Οι συνθήκες που επικρατούν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μετά το πέρας των χιονοπτώσεων ως προς την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ο εν μέρει αποχιονισμός των οδών αλλά και ο προκληθείς παγετός σε αυτές, καθιστούν αδύνατη, αν όχι προβληματική, την προσέγγιση των εργαζομένων στους τόπους εργασίας.


Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρέπει να παρατείνει την υπ' αρίθμ. 14914/2022 - ΦΕΚ 189/Β/25-1-2022 απόφαση για τις 27-1-2022 προς αποφυγή περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων και προκειμένου να υπάρξει πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Να κηρυχθεί γενική αργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28/1 και να καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω χιονόπτωσης και παγετού!

Δεδομένου ότι ο εκχιονισμός δεν έχει ολοκληρωθεί στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, αλλά και μέσα στα αστικά κέντρα και τα χωριά, ενώ παράλληλα επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, οι μετακινήσεις των εργαζομένων πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο για να προστατευθεί η σωματική τους ακεραιότητα.

Καλώ το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κάνει άμεσα δεκτό το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας και να κηρύξει τις περιοχές Θήβας και Τανάγρας σε γενική αργία την Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28/01/2022, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι κατά την μετακίνηση προς την εργασία τους, αλλά και να μην απωλέσουν τα ημερομίσθιά τους.

Το αίτημα αυτό πρέπει να γενικευτεί για όλο τον Νομό Βοιωτίας, αφού η κατάσταση που επικρατεί και στους υπόλοιπους Δήμους είναι εξίσου δύσκολη, και να ισχύσει για το σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, καταστημάτων, βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων, αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια του Νομού!

Επίσης, ζητώ από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τους Δήμους του Νομού μας να στηρίξουν αυτό το αίτημα, αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση του εκχιονισμού και τη ρίψη αλατιού.  

Τα σχετικά προβλήματα που αναφέρουν και καταγγέλλουν οι πολίτες είναι σοβαρά και απαιτούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών!  

  Γιώτα Πούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: