Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Επιχείρηση αποχιονισμού της ΠΕ Βοιωτίας με 55 μηχανήματα - Kανένα χωριό αποκλεισμένο - Φ. Παπαθωμά:Παρακαλώ τους πολίτες να μην μετακινούνται χωρίς λόγο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

 


Το καιρικό φαινόμενο ΕΛΠΙΔΑ πλήττει από το πρωί με σφοδρότητα και την ΠΕ Βοιωτίας ξεκινώντας από την περιοχή των Δήμων Τανάγρας, Θηβαίων, Αλιάρτου και Ορχομενού και από τις μεσημεριανές ώρες τους Δήμους Λεβαδέων και Διστόμου- Αράχοβας-Αντίκυρας. 

Το σύνολο της επικράτειας του Νομού δέχεται μεγάλους όγκους χιονιού. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο εκχιονιστικός στόλος βρισκόταν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Βοιωτίας, προχωρώντας σε διαρκείς καθαρισμούς του οδοστρώματος και ρίψεις άλατος, προκειμένου να μείνει το οδόστρωμα ανοιχτό αλλά και για να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού. 

Ο αποχιονισμός γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας παραμένει ως τώρα ανοιχτό αν και απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων.

Για τον αποχιονισμό της ΠΕ Βοιωτίας επιχειρούν 55 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

 UNIMOC 7,   JCB 30,  ΦΟΡΤΩΤΗΣ 4,  ΦΟΡΤΗΓΟ-ΛΕΠΙΔΑ-ΑΛΑΤΙΕΡΑ(GREIDER) 11,  ΠΡΟΩΘΗΤΗΣ-ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ 3

 Υπάρχουν σταθμοί άλατος  για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων σε διάφορα σημεία του νομού.

ΑΡΑΧΩΒΑ  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΙ ΘΗΒΑ  ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ. 

«Τα μηχανήματά μας επιχειρούν από το πρωί, κάτω από δύσκολες συνθήκες έντονης χιονόπτωσης και παγετού. Η Πολιτική Προστασία, οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες κι εγώ προσωπικά, βρισκόμαστε σε διάφορα σημεία της επικράτειας του Νομού και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κανένα χωριό δε είναι αποκλεισμένο. Θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο. Παρακαλώ τους πολίτες να μην μετακινούνται χωρίς λόγο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: