Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση Lemon στη Λιβαδειά! Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου | 21:00 Ανοικτό Θέατρο Κρύας | Τροφώνια 2021


#lemontour2021 #lemon  Lemon: θεατρικό ταξίδι στον προσωπικό σου χάρτη!

 Τo Lemon, η βραβευμένη θεατρική παράσταση που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 15.000 θεατές, ολοκληρώνει την εντυπωσιακή καλοκαιρινή του περιοδεία στη Λιβαδειά και το Ανοικτό Θέατρο Κρύας την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφώνια 2021 του Δήμου Λιβαδειάς.

Η απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2018 προσφέροντας μία ατόφια θεατρική εμπειρία.

O δημιουργός του Lemon, Μελαχρινός Βελέντζας γράφει:

Το 2018, μέσα στο φρενήρη ρυθμό των 1.000 και πλέον παραστάσεων και των αμέτρητων επιλογών, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω με αγάπη και μεράκι το ταξίδι της ιστορίας του πιανίστα 1900. Μιας ιστορίας για την αξία της μίας και μοναδικής επιλογής ενός ανθρώπου να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, να μη βγει ποτέ από το δικό του σπίτι.

Με αφοσίωση και υπομονή, κόντρα στις δυσκολίες ήθελα να δώσω σ’ αυτή την καλλιτεχνική πρόταση ό,τι γύρω μου έβλεπα να μη δίνεται εκείνη την εποχή: χρόνο. 

Τον Μάρτιο του 2020, ο χρόνος σταμάτησε απότομα. 

Πλέον μεταβαίνουμε προς έναν κόσμο γνωστό και άγνωστο μαζί.

Με τη βαθιά πίστη πως θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές, θα συναντηθούμε ξανά από κοντά για να μοιραστούμε τη θεατρική εμπειρία μιας ιστορίας τόσο διαφορετικής για τον καθένα και ταυτόχρονα τόσο κοινής για όλους.

Καλή μας αντάμωση!

 

Η υπόθεση του έργου

*βασισμένο στον ποιητικό θεατρικό μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco

Βρισκόμαστε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πάνω στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, το οποίο πραγματοποιεί το υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στην Αμερική. Ένα νεογέννητο μωρό εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια πάνω στο πιάνο με την ουρά, στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης. Ο ναύτης που τον βρίσκει του δίνει το δικό του όνομα: Ντάνυ Μπούντμαν και μαζί το παρατσούκλι Τι Ντι Λέμον -από την κούτα των λεμονιών. Και 1900, από τη χρονιά που τον βρήκε. Ντάνυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον 1900. Ο ναύτης που τον βρήκε πεθαίνει και ο 1900 μένει ορφανός, για δεύτερη φορά. Πάνω στο πλοίο, ο ενήλικας πια ήρωας της ιστορίας μας γνωρίζει τον έναν και μοναδικό του φίλο, τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. Ο τελευταίος τον παροτρύνει διαρκώς να κατέβει στη στεριά, προκειμένου να εξαργυρώσει το ταλέντο του και να ζήσει μία “κανονική” ζωή. Ο 1900 όμως αποφασίζει να μείνει για πάντα στην αγκαλιά της μαμάς-θάλασσας».

Το φετινό ταξίδι του Lemon ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Aυτό το καλοκαίρι, το Lemon ολοκληρώνει την εντυπωσιακή καλοκαιρινή του περιοδεία στη Λιβαδειά και το Ανοικτό Θέατρο Κρύας. Προηγήθηκαν σημαντικές φεστιβαλικές παραστάσεις στην Αθήνα (Κηποθέατρο Παπάγου, Φεστιβάλ Ρεματιάς, Ηλιούπολη), στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Δάσους, η ανεπανάληπτη εν πλω εμπειρία ανοιχτά της Σαλαμίνας, οι πρωτότυπες παραστάσεις στον Ταρσανά της Σύρου με σκηνικό το πρώτο ρυμουλκό της Ελλάδας και στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την παράσταση στο παλιό λατομείο της Χαλκίδας (5ο bio-Mechanical Festival), τις μαγευτικές παραστάσεις στο κτήμα Αφιανές της Ικαρίας καθώς και το ταξίδι στις ακριτικές Οινούσσες. Το θέατρο γίνεται ταξίδι και το ταξίδι θέατρο φέρνοντας κοντά μας όλα εκείνα που μας έχουν λείψει! H ατόφια θεατρική εμπειρία Lemon ενώνει τα σημεία του προσωπικού μας χάρτη επιστρέφοντας μας στα βασικά του θεάτρου και την ανάγκη να μοιραστούμε μία ιστορία που μας αφορά.

Πληροφορίες παράστασης

Ανοικτό Θέατρο Κρύας | Λιβαδειά | Τροφώνια 2021

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου | 21:00

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό

                   12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, από 6 έως 18

                   Τιμή ομαδικού εισιτηρίου (άνω των 15 ατόμων): 10 ευρώ (προκράτηση στο 6988577856)

*παιδιά μέχρι 6 ετών εισέρχονται δωρεάν

**η έκπτωση παρέχεται μόνο με την επίδειξη του αντίστοιχου έγκυρου εγγράφου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης

Υγειονομικό πρωτόκολλο: για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται ΜΟΝΟ η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα στις θέσεις των θεατών.

 



Το πλήρωμα του Lemon

Καλλιτεχνική Διεύθυνση | Παραγωγή: Μελαχρινός Βελέντζας

Συγγραφέας: Alessandro Baricco

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνο: Θωμάς Μαριάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μανής & Γιώργος Καπλανίδης

Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης

Graphic design: Αλέκος Δούρος

Social Media: Αφροδίτη Πρέβεζα

Οργάνωση παραγωγής | Technical Manager: Λευτέρης Δούρος

Βοηθός παραγωγής: Θεόφιλος Τσουκαλάς

 

Παίζουν:

Μελαχρινός Βελέντζας | 1900

Γιώργος Δρίβας | Τιμ Τούνυ

Μια ανεξάρτητη παραγωγή ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα



Δεν υπάρχουν σχόλια: