Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αργύριου Σίννη στο Καπαρέλλι Θηβών

 


Η έντονη συγκίνηση, αλλά και η υπερηφάνεια, ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του έφεδρου Ανθυπασπιστή Αργύριου Σίννη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του το καλοκαίρι του 1974 στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, παρουσία επισήμων της Πολιτείας και των Τοπικών Αρχών, της Εκκλησίας και του Στρατού, ενώ αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα, όπως αρμόζει σε έναν ήρωα πολέμου. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Δημήτρη Δήμου και ανεγέρθηκε στην κεντρική πλατεία του Καπαρελλίου Θηβών, που ήταν και ιδιαίτερη πατρίδα του Αργύρη Σίννη, με έξοδα του Δήμου Θηβαίων.

«Στεκόμαστε μπροστά στην προτομή του Αργύρη, η οποία συμβολίζει όλους όσοι αγωνίσθηκαν υπέρ βωμών και εστιών. Υποκλινόμαστε μπροστά σε όλους τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, κατά την ομιλία του.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια της ορειχάλκινης προτομής ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμοί. Αποτίοντας φόρο τιμής στον έφεδρο Ανθυπασπιστή που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλκιώτης. Την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κώστας Μπακομήτρος. Εκπροσωπώντας το Στρατιωτικό Σώμα, στεφάνι κατέθεσε και ο διοικητής ανωτέρας φρουράς και διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Ζήσης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Ελληνικής Δύναμης Κύπρου ’74, στεφάνι κατέθεσε ο κ.  Νίκος Βλαχόπουλος, ενώ εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 ο γραμματέας του συλλόγου και συμπολεμιστής του Αργύριου Σίννη, Μιχαήλ Ρεμπουλάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αντώνης Δούλας. Την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κύπρου 74 εκπροσώπησε ο κ. Γρηγόρης Ραχωβίτσας, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σίννη προς τον αδικοχαμένο αδελφό του.






Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αιρετοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπολεμιστές και συγγενείς του ήρωα. Την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας εκπροσώπησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης. Εκ της δημοτικής αρχής, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, κ. Κώστας Χαρέμης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Βαγίων, κ. Παναγιώτης Τσαραμπάρης, ο πρόεδρος του ΔΟΘ, κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Κοβάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου και κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων ο κ. Λευτέρης Τσέλλος, η κ. Αθηνά Νόκα και ο κ. Παναγιώτης Περαματζής. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καπαρελλίου, κ. Κώστας Κυβέρης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Πλαταιών, κ. Κώστα Γεωργίου, στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων και ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Σπυρίδων Νικολάου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: