Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού 33.500.000 € για την αποκατάσταση υποδομών σε περιοχές της Π.Ε. Φθιώτιδας

 


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών των υποδομών αρμοδιότητας Π.Ε. Φθιώτιδας στις περιοχές των δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (Κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ) της 18/9/2020», προϋπολογισμού 33.5000.000 .

Πρόκειται για το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που είχε αιτηθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης, τα οποία προέκρινε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, τον Δεκέμβριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός» έπληξε περιοχές της Π.Ε. Φθιώτιδας, προκαλώντας καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών.  Εκτεταμένες ήταν και οι ζημιές σε αγροικίες, κατοικίες και επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Λιανοκλαδίου, Στύρφακας, Ζηλευτού, Παλιουρίου, Λουτρών Υπάτης και Καστρίου και σε σημεία του Δήμου Δομοκού, στο Μώλο και τα Καμένα Βούρλα.

Μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αμέσως μετά τις βιβλικές καταστροφές του καιρικού φαινομένου «Ιανός», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στις πρώτες αναγκαίες αντιπλημμυρικές και άλλες παρεμβάσεις, ενώ κατέθεσε σχέδιο συγκεκριμένων έργων, απαραίτητων για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των υποδομών.

»Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να εγκρίνει τελικά χρηματοδοτήσεις ύψους 33,5 εκατ. ευρώ, ανάβει το “πράσινο φως” για την υλοποίησή τους. Οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες για τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη συμβασιοποίηση και εκτέλεση των έργων αποκατάστασης υποδομών της Φθιώτιδας.

»Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια με απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες καταστροφές σε αρκετά σημεία της Στερεάς Ελλάδας. Ο τόπος μας έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές και αυτό μας πεισμώνει για να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά και μεθοδικά, να αποκαταστήσουμε ζημιές, να βελτιώσουμε υποδομές και να θωρακίσουμε το μέλλον μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: