Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: Η Κυβέρνηση αφήνει εκτός ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ πάνω από 70.000 παιδιά. Να γίνει συμπληρωματική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας - Κοινωνικών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρνει στην  Βουλή την επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Με την παρέμβασή ζητείται η άμεση μέριμνα της κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ), προκειμένου να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ τα 70.000 και πλέον παιδιά που το δικαιούνται αλλά έχουν μείνει εκτός.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι 15.000 voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα ενώ οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών θα παραμείνουν κενές προκαλώντας τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα και προβλήματα βιωσιμότητας στους Φορείς των Δήμων και τεράστιο πρόβλημα για τους συμβασιούχους συνεργάτες-εργαζόμενους.

Επιπλέον, τονίζεται, ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων (απόλυση) χιλιάδων (3.000 και πλέον) εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Τέλος, ζητούνται αναλυτικά στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη δεύτερης κατανομής των voucher.

                                              

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: