Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Η κίνηση #SaveNeromylos απέδειξε ότι οι πολίτες έχουν δυνατότητες παρέμβασης, τουλάχιστον στα τοπικά κέντρα λήψης αποφάσεων!



Η κίνηση #SaveNeromylos απέδειξε ότι οι πολίτες έχουν δυνατότητες παρέμβασης, τουλάχιστον στα τοπικά κέντρα λήψης αποφάσεων!
Ευχαριστούμε την Δημοτική Αρχή, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και το σύνολο των παρατάξεων αυτού, για την φιλοξενία στα δύο τελευταία ΔΣ & την δυνατότητα τοποθέτησής μας για ένα ζήτημα που αγγίζει το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.
Είμαστε χαρούμενοι, γιατί η κίνηση μας κατέδειξε έναν δρόμο που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ήταν αυτονόητος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και χθες αυτός ο δρόμος - της οριστικής παραχώρησης των κτιρίων του Νερόμυλου - έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.
Η προσπάθεια μας όμως δεν τελειώνει εδώ, αλλά τώρα εκκινεί.
Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κι είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οριστική παραχωρηση αυτών των κτιρίων στον Δήμο Λεβαδέων, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη επίτευξης του στόχου.
Τώρα είναι ο σωστός χρόνος για να εντείνουμε τις συντεταγμένες προσπάθειές μας στη βάση συγκεκριμένων όρων & συνθηκών που έχουμε θέσει ως κίνηση από την πρώτη στιγμή, προς την Δημοτική Αρχή & το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου:
1. Οριστική Παραχωρηση του κτιριακού συμπλέγματος του Νερόμυλου ΑΝΕΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ.
2. Χρήση των χωρών αυτών ως προμετωπίδα του πολιτιστικού σχεδιασμού του Δήμου.
3. Απρόσκοπτη λειτουργία των χωρών καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου διεκδίκησης.
Η ταυτότητα του Νερόμυλου ως κηρυγμένο νεότερο Μνημείο καθιστά την επιλογή της πολιτιστικής χρήσης των αιθουσών & την αυτονόητη για εμάς διεκδίκηση παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος, ως μονόδρομο.
Σε αντίθεση με όσα ακούστηκαν χθές στο ΔΣ - αλλά ευτυχώς δεν αποτέλεσαν την βάση για λήψη απόφασης - κι ο κανονισμός της ΕΤΑΔ αλλά και πρότερες παραχωρήσεις κτιρίων του ΕΟΤ σε Δήμους, καταδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος μας.
Το κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή στη κίνησή μας παραμένει ανοιχτο.
Οι 200 πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αρχικό μας κάλεσμα αξίζουν συνεχούς ενημέρωσης, σχετικά με την πορεία της διεκδίκησης από πλευράς Δήμου Λεβαδέων.
Σύντομα θα είμαστε πολλοί περισσότεροι.
Κίνηση #SaveNeromylos

Δεν υπάρχουν σχόλια: