Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Φ. Παπαθωμά: "Ναι στα πανηγύρια, αλλά τηρώντας τα μέτρα"


 Σε συνέχεια της διενέργειας ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από τον Covid – 19, έγιναν έλεγχοι το Σάββατο 4-07-2020, σε Νεοχώρι, Λεύκτρα και Αλίαρτο.
Η διενέργεια ελέγχου έγινε κατόπιν έγγραφης εντολής της Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με βάση την ΚΥΑ αρίθμ. Δ Ια/ΓΠ.ΟΙΚ.40381 (Β’ 2601/27-06-2020).
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι διέπονται από το ΦΕΚ 2601/27-06-2020 και αφορούν τήρηση κανόνων διενέργειας ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε ανοιχτούς χώρους. Το δε ύψος του προστίμου αναφέρεται ρητά στο προαναφερόμενο ΦΕΚ.
«Η Π.Ε. Βοιωτίας δια των υπηρεσιακών της και σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, προέβη σε ελέγχους τηρώντας τη σχετική νομοθεσία.
Είναι γεγονός ότι τα πανηγύρια μας αποτελούν συνέχεια των παραδόσεών μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σεβόμαστε τις παραδόσεις μας αλλά σεβόμαστε και το σήμερα.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και στα τρία πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Βοιωτία, είναι εναρμονισμένα απόλυτα με τη σχετική νομοθεσία και αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του Covid – 19.
Είμαστε  δίπλα στους πολίτες μας διασφαλίζοντας με το καλύτερο τρόπο τη δημόσια υγεία. Σεβόμαστε τις παραδόσεις μας αλλά πρωτίστως τηρούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα », τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: