Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Στην 5η Υ.Πε. ο Δήμαρχος Θηβαίων Γ. Αναστασίου για τα ζητήματα του Νοσοκομείου


Με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.Φώτη Σερέτη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Αναστασίου και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κα Φιλιώ Πρωτόπαπα, προκειμένου δια ζώσης να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

Μεταξύ αυτών ήταν το ζήτημα αδυναμίας κατάρτισης προγράμματος εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, απόρροια υποστελέχωσης, για το οποίο ο κ. Σερέτης ενημέρωσε ότι έχει δοθεί λύση, έστω προσωρινή,  και δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενώ θα επανεξετάσει άμεσα την άρση των αποσπάσεων ιατρών, όπου αυτό είναι εφικτό.
Επιπλέον, ο κ. Διοικητής κατέρριψε τις φήμες περί μεταφοράς σε όμορα νοσοκομεία του ιατρικού εξοπλισμού που συγκεντρώθηκε από δωρεές για το Γ.Ν. Θηβών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αιμοδοσίας, που έχει διασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ.  

Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Κοινή συνιστώσα είναι η δυνατότητα των πολιτών να χαίρουν σύγχρονες, ποιοτικές και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. 

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε θα επισκεφτεί τη Θήβα και θα έχει μία νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο καθώς και με φορείς της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: