Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Κ. Μητσοτάκης: Πέντε πρόσθετα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων-εργασίας



Το πρόγραμμά μας είναι μελετημένο και προσαρμοσμένο στο χρόνο, ώστε να διατηρεί εφεδρείες και να εξελίσσεται δυναμικά, με βάση τις ανάγκες. Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη δέσμη μέτρων στήριξης πρόσθετου ύψους €3,5 δισ. Αρχίζοντας με μία γενναία μείωση προκαταβολής φόρου.
Επίσης, εγκαινιάζεται 3ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ύψους €1 δισ. Η ευνοϊκή αυτή χρηματοδότηση θα αφορά, πλέον, και τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Κυρίως, δηλαδή, ανθρώπους σε εποχικά καταλύματα και δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου.
Τρίτον, η επιδότηση κατά 60% από την Πολιτεία όλων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.
Και τέλος, επιχειρήσεις που κατέγραψαν το 3ο τρίμηνο του 2019 άνω του 50% του ετήσιου τζίρου και ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους, δηλαδή κατεξοχήν οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το 3μηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: