Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΕΞΟΔΟΣ: Η Τέχνη μετά την Πανδημία - Διαλέξεις-Παραστάσεις στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (17-18 Ιουλίου 2020)


 Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών Ε.Π.Κε.Δ) στις 17-18 Ιουλίου 2020 οργανώνει στους Δελφούς διήμερο εκδηλώσεων με θεατρικές παραστάσεις και διαλέξεις με  γενικό τίτλο ΕΞΟΔΟΣ,Η Τέχνη μετά την Πανδημία. Είναι η έξοδος από την πανδημία, η έξοδος από μια πραγματικότητα που οριστικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, έκλεισε και έληξε, έξοδος σε μια άλλη εποχή.



Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην οργάνωση αυτού του διημέρου συνεργάζεται και πάλι με τον διεθνή Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.
Το κεντρικό γεγονός είναι η παράσταση Έξοδος στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και συγκεκριμένα στο πλάτωμα της ανατολικής πλευράς του ναού του Απόλλωνα, όπου η σπουδαία ηθοποιός Σοφία Χίλλ θα  ερμηνεύσει μονολόγους από τις τραγωδίες Μήδεια, Αντιγόνη και ’Αλκηστις και χρησμούς της Πυθίας, σε επιμέλεια-διδασκαλία Θεόδωρου Τερζόπουλου
 Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. 
Στις διαλέξεις και στην συζήτηση   με θέμα Η Τέχνη μετά την Πανδημία θα μιλήσουν   προσωπικότητες της Τέχνης και των γραμμάτων στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου με διαδικτυακή μετάδοση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο «Φρύνιχος», σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου από τη θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν».
  
Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: