Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση από την EAK ΛΑΡΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το σενάριο γράφτηκε .

Οι εργαζόμενοι θα γίνουν πρωταγωνιστές ή θα παραμείνουν κομπάρσοι;

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αφού όλο το τελευταίο διάστημα συκοφαντούν χυδαία τους εργαζόμενους με τα γνωστά δημοσιεύματα , μάς λένε τώρα ότι πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που η Ε.Ε δέχεται το σχέδιο του 2014 (τριχοτόμηση). Δεν τους πτόησαν ούτε τα θανατηφόρα ατυχήματα !!!!!

Επανέρχονται δριμύτεροι να ολοκληρώσουν ότι δεν τελείωσαν το 2014.

Μας λένε λοιπόν ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ
και ότι μολύνει άγρια τον Ευβοϊκό .

·       Το 2006 όταν η ΔΕΗ αύξησε την τιμή της μεγαβατώρας από 24 σε 75 ευρώ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση οι ίδιοι άνθρωποι ήταν στην κυβέρνηση.
·       Το 2013 πάλι μας απειλούσαν με κλείσιμο γιατί έπεφτε η σκουριά στη θάλασσα.
Μόλις η ΛΑΡΚΟ έφτιαξε χώρο χερσαίας εναπόθεσης σκουριάς την άλλη ακριβώς μέρα η ίδιοι άνθρωποι , η ίδια κυβέρνηση , έδωσε άδεια να πέφτει η σκουριά στη θάλασσα !!!!!!!!!

Κρατικές Ενισχύσεις:  Το μεγάλο κόλπο εις βάρος της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων. Οι Κρατικές ενισχύσεις έφεραν τον οικονομικό στραγγαλισμό της εταιρίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να δανειστεί από πουθενά.
Η θηλιά στο λαιμό της επιχείρησης.

Τα δάνεια που δόθηκαν το 2009 από τις τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θεωρήθηκαν από την ΕΕ κρατικές ενισχύσεις χωρίς κανείς από την πολιτεία ως όφειλε , να αντικρούσει την απόφαση αυτή της ΕΕ. Αντιθέτως , τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουν το σχέδιο της τριχοτόμησης.

Ο αγώνας των εργαζομένων και οι εκλογές απέτρεψαν τα σχέδιά τους.
Τώρα ;;;;
Τι μας λένε τώρα διά στόματος των υπουργών;
Άμεσα σε εκκαθάριση εν λειτουργία με το νόμο 3429 για ΔΕΚΟ στα πρότυπα της ΕΛΒΟ με ότι αυτό συνεπάγεται…..

……Και σε διάστημα ενός έτους δύο διαγωνισμοί , ένας για τα ορυχεία και ένας για το εργοστάσιο για να πάει η ΛΑΡΚΟ στον ιδιώτη , χωρίς να διασφαλίζεται απολύτως τίποτα.
Ούτε μισθοί , ούτε θέσεις εργασίας , ούτε αποζημιώσεις κλπ.

Μας είπε ο κύριος Χατζηδάκης , αφού λέμε ότι είμαστε χαμηλόμισθοι,  
δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Αντιθέτως , ο ιδιώτης θα μας δώσει και αύξηση!!!!!!
…..Και όπως μας είπε και ο κ. Σταϊκούρας …….το μόνο κεκτημένο
 είναι η απασχόληση.!!!


   Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ .

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ - ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ.


Υ.Γ:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

                                           ΕΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: