Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ...

Στην αρχή της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο για εξελίξεις στα θέματα του χαρτοφυλακίου τους.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών του στις πρόσφατες επισκέψεις του στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, καθώς και τις χθεσινές επισκέψεις του σε Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο. Τονίστηκε η σημασία της υπογραφής της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου. Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέτζαμιν Νετανιάχου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε ότι οι δικαιούχοι του λεγόμενου κοινωνικού μερίσματος για το 2019 θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα υπερβούν τις 300.000, ενώ θα διατεθεί ποσό ύψους 215 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ από τις αρχικές εκτιμήσεις. Διαβάστε αναλυτικάhttps://www.naftemporiki.gr/story/1545635/oi-apofaseis-tou-ypourgikou-sumbouliou

Δεν υπάρχουν σχόλια: