Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Η διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Στερεάς στη Βοιωτία για τη νέα προγραμματική περίοδο - Στόχος η άμεση απορρόφηση και ολοκλήρωση έργων

Την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επισκέφθηκε η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ενημέρωση, τόσο των Διευθυντών αλλά και των φορέων των Δήμων της Βοιωτίας, για το ΕΣΠΑ 2/2014-2020.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε μαζί μας τα βασικότερα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Κων/νο Λέμα Προϊστάμενο Διαχειριστικής Αρχής, τον συμπατριώτη μας τον κ. Γιάννη Κούτσικο Αναπληρωτή Προϊστάμενο και Προϊστάμενο Προγράμματος  και τον κ. Λιανό, τεχνικό σύμβουλο της Διαχειριστικής Αρχής σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα μας παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα των προκηρύξεων και τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για την αξιοποίηση των πόρων του ΠΕΠ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε έγκαιρα όλοι να ετοιμαστούμε για τις αναγκαίες μελέτες και αδειοδοτήσεις που απαιτεί το σκληρό θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Με στενή συνεργασία όλων, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων και των άλλων κοινωνικών εταίρων, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ 2, να αξιοποιήσουν τη μόνη υπαρκτή χρηματοδοτική δυνατότητα που έχει σήμερα η χώρα μας και η Περιφέρειά μας.

Ας δουλέψουμε όλοι αποτελεσματικά για το καλύτερο, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος επιλογές χρηματοδότησης σε δεύτερης ή τρίτης προτεραιότητας έργα και προγράμματα.


Ευχόμαστε το ΕΣΠΑ 2/2014-2020 να δώσει τη δυνατότητα εξόδου της χώρας μας από αυτό το σπιράλ της οικονομικής ύφεσης». 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: