Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι θα δούμε φέτος τον Στάθη Μαντζώρο !

Στην οδό Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι θα λειτουργήσει ένας νέος θεατρικός, και όχι μόνο, χώρος πλήρως ανακαινισμένος. Το όλο αυτό εγχείρημα ανήκει στην παραγωγό εταιρεία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Το Σύγχρονο Θέατρο στεγάζεται στον χώρο που φιλοξένησε παλαιότερα το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας και το Εθνικό Θέατρο, όπου παρουσιάστηκαν δεκάδες θεατρικές παραστάσεις. Ανακαινίστηκε για τις ανάγκες των φετινών παραγωγών. Ο τελικός όμως στόχος είναι η δημιουργία ενός ριζοσπαστικής μορφής χώρου με μια νέα σχέση Θεατή και Θεάματος. Την Καλλιτεχνική ευθύνη έχει ο Σταύρος Σ. Τσακίρης και η έναρξη του καινούργιου χώρου θα γίνει τον Νοέμβριο του 2013.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την παραγωγή, την συμπαραγωγή και την παρουσίαση θεαμάτων (Θεάτρου, Μουσικής, Χορού, ελεύθερων θεαμάτων, ακόμη και ακροβατικών ) με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων Καλλιτεχνών που εκφράζονται μέσα από τις παραστατικές τέχνες χωρίς να βάζουν όρια και επιθυμούν την αμεσότερη σχέση με το κοινό.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη κ. Σταύρο Τσακίρη και τον κ. Δημήτρη Οικονομίδη με την αρωγή και συμπαράσταση φίλων και γνωστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Βιρτζίνια Γουλφ
«ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ»

ΕΝΑΡΞΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
«Τα Κύματα» παρακολουθούν μια παρέα έξι φίλων, σε εννέα διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής τους, από τα παιδικά χρόνια μέχρι τα γεράματα. Μέσα σε μια πραγματικότητα άλλοτε πιο ομαλή, άλλοτε πιο σκληρή και πιο βίαιη, αλλά ποτέ εύκολη, αυτοπροσδιορίζονται και ετεροπροσδιορίζονται διαρκώς. Έξι διαφορετικές ιστορίες συνθέτουν μία ενιαία ιστορία, με άξονα τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, το θάνατο, την απώλεια και την κοινή μνήμη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Άρης Μπερλής
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου
Χορογραφία-Κίνηση: Ερμίρα Γκόρο
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Ραλλού Παναγιώτου
Κοστούμια: Άγγελος Φρέντζος
Πρωτότυπη μουσική: Άρης Σιαφάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρίτσα Λεωνιδάκη
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Μυρογιάννη
ΔΙΑΝΟΜΗ :
Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σοφιάννα Θεοφάνους,
Στάθης Μαντζώρος, Μπάμπης Γούσιας, Φλάβιος Νεάγκου. 
Κινησιολογική ερμηνεία: Ερμίρα Γκόρο. Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα.

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
«ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ»

ΕΝΑΡΞΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το αριστουργηματικό έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε μια καινούργια «ανάγνωση». Ένα από τα 10 πιο διαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά
ΔΙΑΝΟΜΗ :
Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Σταύρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλμπέρτο Φάις, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Μάνος,
Στάθης Μαντζώρος, Στεφανία Κριεζή και ο Κώστας Καστανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: