Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Έξαλλος ο Χαρατσής με την έκτακτη εισφορά του ΙΚΑ στέλνει επιστολή στον Βρούτση!

ΠΡΟΣΥπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση                   
ΘΕΜΑ: «Ειδικός λογαριασμός κατασκηνώσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Eπαρχίας Θήβας (ΟΕΒΕ) πληροφορείται από συναδέλφους για την επιβολή ετήσιας εισφοράς προς το ΙΚΑ 20 ευρώ ανα εργαζόμενο στις επιχειρήσεις μας υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων.

Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το ίδιο το γεγονός ακριβώς επειδή, όπως είναι κοινώς γνωστό, τα παιδιά των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων δεν δικαιούνται συμμετοχής σε παιδικές κατασκηνώσεις, άρα ποιος ο λόγος να επιβαρυνθούν με την παραπάνω εισφορά.

Επίσης, αν και η σχετική προθεσμία καταβολής της εισφοράς εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου το ΙΚΑ δεν φρόντισε, ως όφειλε, να ενημερώσει τους συναδέλφους με αποτέλεσμα εκείνοι να κινδυνεύουν με επιβολή προσαύξησης σε περίπτωση που δεν τύχει (!!!) να ενημερωθούν εγκαίρως.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εισφορά επιβάλλεται στους συναδέλφους ακόμη και για υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν παιδιά (!!!) ή που τα παιδιά τους είναι ήδη ενήλικα (!!!).

Για όλα τα παραπάνω, και σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την άμεση κατάργηση του «ειδικού λογαριασμού κατασκηνώσεων» ή τουλάχιστον την εξαίρεση των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων από την υποχρέωση καταβολής χρημάτων τα οποία ουδεμία ανταποδοτικότητα θα έχουν προς τους ίδιους ή τα παιδιά τους.


                                                ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                                               
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                        ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: