Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Ξηρογιάννης και οι άλλοι; Ναι, αλλά ποιοι και πόσοι!

Ο κ. Κώστας Ξηρογιάννης
Πολλά και διάφορα, ορθά αλλά και ανορθόδοξα σενάρια, φήμες και αλήθειες που κυκλοφορούν εδώ και μέρες πλέον στην πόλη μας, οδηγούν το ORCHOMENOS PRESS, να μπει σε μια κλίμα .. προεκλογικής ενημέρωσης, παρ` όλο που πολύ πιο σημαντικά και κυρίως πολύ πιο άμεσα ζητήματα έχουμε να λύσουμε και σ` αυτόν τον τόπο!

Κι` επειδή έτσι είθισται, ας αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε τις πληροφορίες όσον αφορά τον σημερινό Δήμαρχο Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, τον μόνο δηλαδή ξεκάθαρο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Ένα πρόσωπο, δηλαδή, που για τρίτη φορά θα διεκδικήσει – είτε με το υπάρχουν είτε και με το νέο εκλογικό νόμο εάν προκύψει – το Δημαρχιακό θώκο, παρ` όλες τις δυσκολίες, παρ` όλα τα ανοικτά προβλήματα και φυσικά παρ` όλες τις εσωτερικές του προστριβές, που κι` αυτές υπάρχουν!
Ο κ. Ξηρογιάννης έχει με κάθε τρόπο επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του και κινείται – λογικό – με βάση την επανεκλογή του. Προσφάτως μάλιστα προχώρησε και σε αλλαγή – εν μέρει – των άμεσων συνεργατών του Αντιδημάρχων και αφ` ότου ολοκληρώσει τον κύκλο ενημέρωσης που έχει ανοίξει με τους Δημότες σ` όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού, θα προχωρήσει στην κατάρτιση και ψήφιση του δύσκολου προϋπολογισμού του 2014! Αυτά προς το παρόν…
Κι` ερχόμαστε στους… άλλους!
Ο κ. Λουκάς Υπερήφανος 
Πρόσωπο που παραμένει πρωταγωνιστής εκ των πραγμάτων ως επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου, ο τέως Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος. Αποστασιοποιημένος μέχρι και αρκετό καιρό πριν από την δημόσια ζωή, με συγκεκριμένες και όχι τυχαίες εμφανίσεις, ο κ. Υπερήφανος … λέγεται ότι πιέζεται να εκθέσει τον εαυτό του για 4η φορά ως Επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου εν όψει των Εκλογών του Μαϊου 2014.
Λέγεται, αλλά ο ίδιος – σε εμάς τουλάχιστον – ουδέποτε επιβεβαίωσε, (ομολογουμένως ούτε και διέψευσε) , παρ` όλο που όλοι γνωρίζουμε πως διατηρεί ένα πολύ μεγάλο μέρος υποστηρικτών του, οι οποίοι τον επιβραβεύουν για το έργο που άφησε κατά την 8ετή θητεία του στο Δήμο Ορχομενού.
Κι` αν δεν θα είναι αυτός, ποιος θα` ναι; Αναμφίβολα στην παράταξή του κυριαρχεί εδώ και καιρό αυτός ο προβληματισμός, με ΚΑΝΕΝΑΝ τους να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Αυτά προς το παρόν…
Ο κ. Παναγιώτης Καραβαγγέλης
Ο τρίτος πόλος του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, δηλαδή η Λαϊκή Συσπείρωση, όπερ σημαίνει η παράταξη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Καραβαγγέλη δεν αποτελεί έκπληξη. Παραμένει ξεκάθαρα απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής «αντιλαϊκή πολιτική» απόφαση , δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με κανέναν και προφανώς θα κατέβει εκ νέου με δικό της ψηφοδέλτιο, όχι απαραίτητα όμως και το ίδιο πρόσωπο ως Επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Παρ` όλο, μάλιστα, που η κα Έλενα Παπαγιαννάκη, ένα από τα νεαρότερα στελέχη του κόμματος στον Δήμο μας συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές και εκ των πραγμάτων απουσιάζει, λέγεται πως δεν αποκλείεται και να «παίξει» ως υποψήφια Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Αυτά προς το παρόν…
Ο κ. Θανάσης Ζαννιάς 
Τέλος, υπάρχει και ένας άλλος πόλος. Αυτός που υποστηρίζεται από την υπόλοιπη κεντροαριστέρα ή πολύ πιο ξεκάθαρα από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με πρόσωπα που είτε έχουν ξανασχοληθεί με τα κοινά είτε όχι απαραίτητα, που διαθέτουν όμως μεγάλη εμπειρία από τον επαγγελματικό τους χώρο και χαρακτηρίζονται από τις πολιτικές τους παρεμβάσεις. Λόγια, φήμες και σε κάποιο βαθμό σχετικές προετοιμασίες, στρέφουν τα «φώτα της δημοσιότητας» σε δύο κατά βάση πρόσωπα από το κέντρο του Δήμου Ορχομενού. Πρόκειται για τους κκ. Θανάση Ζαννιά (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και πάλαι ποτέ Αντιδήμαρχο Ορχομενού) και Βασίλειο Τσαγαλά (γνωστό Οικονομολόγο από την πολυετή συνεργασία του με τον Δήμο Λεβαδεών και το Επιμελητήριο Βοιωτίας). Το όνομα του κ. Ζαννιά «έπεσε στο τραπέζι» όντως αρχικά για το Δήμο Ορχομενού, όπου ζει μόνιμα, αλλά νεότερες πληροφορίες τον θέλουν η Κουμουνδούρου να τον «προορίζει» για κάτι άλλο, όντας ένα στέλεχος με Στερεοελλαδίτικη αν μη τι άλλο εμβέλεια.

O κ. Βασίλειος Τσαγαλάς 
Από την άλλη, το όνομα του κ. Τσαγαλά, επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που «πέφτει στο τραπέζι», είτε εξ` αιτίας της δυναμικής που είχε αναπτύξει μέσα από τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις, είτε μέσα από την ενεργή πολιτική του ενασχόληση με τα τεκταινόμενα στον τόπο μας. Το άκουσμα του ονόματός του, δε, μάλλον δεν αποτελεί «έκπληξη», καθώς στο πρόσωπό του συγκεντρώνει μια γενιά Ορχομένιων που ζουν μόνιμα στην πόλη, έχουν έμπρακτο πολιτικό ενδιαφέρον και δραστηριότητα και γιατί όχι  ελπίζουμε με όρεξη, μαζί με  τις δυνατότητες τους  να προσφέρουν στις πολλές  ανάγκες που επιβάλλει πλέον το νέο τοπίο στην Αυτοδιοίκηση. 
Κι` αυτά, επίσης, προς το παρόν… 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουάου νέα!!! Άξιοιιιι!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ξηρογιάννης και οποιοσδήποτε άλλος θα έπρεπε να ήταν ο τίτλος σου κ. Ρόδη. Γιατί η σημερινή δημοτική αρχή είναι με διαφορά η πιο ανεπαρκής δημοτική αρχή που έχει περάσει από το Δήμο μας!!!

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Φίλε αναγνώστη εάν όντως έπρεπε να μπει ένας ακριβέστερος τίτλος, αυτός θα ήταν ί: Ο Ξηρογιάννης και εκείνοι που πρέπει να αμουργιαστούν από τον Δήμο Ορχομενού!!! Να τα πούμε στη... γλώσσα μας, αλλά είναι νωρίς να μπούμε από τώρα σ` αυτά!!!

Unknown είπε...

ΟΡΧΟΜΕΝΙΟΙ΄.ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ενασ Κουκοσ Δεν Φερνει την Ανοιξη

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Ορχομένιοι θα έπρεπε να παρακαλάτε τον Ξηρογιάννη να παραμείνει δήμαρχος σας. Είσαστε πολύ τυχεροί που έχετε για δήμαρχο τον πιο έντιμο άνθρωπο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε κι εμείς στην πόλη μας έναν τέτοιο καθαρό άνθρωπο. Γιατί αυτό που λείπει από την Ελλάδα σήμερα είναι η εντιμότητα των κυβερνώντων..... δυστυχώς. Επομένως ...Ξηρογιάννη λοιπόν και ξερό ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

...πολύ ξερό ψωμί, όμως...