Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέα επίθεση Β. Πολύδωρα στην κυβέρνηση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

Νέα κριτική για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ασκεί με άρθρο του στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας. Σε σημερινό του άρθρο με τίτλο «Δημεύουν τα χωράφια μας», ο κ. Πολύδωρας  τονίζει ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη, είναι συστατικό ζωής, του Έλληνα και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».
Ο κ. Πολύδωρας  κάνει λόγο για ένα βάρβαρο μέτρο και κάνει μια ιστορική αναδρομή ανά τους αιώνες θέλοντας να δείξει την άμεση σχέση της ταυτότητας του Έλληνα και της συνέχειας του ελληνισμού με την πατρώα γη.
«Είναι η ψυχική σύνδεση του Έλληνα με την έννοια του Συνταγματικού δικαίου «εδαφική ακεραιότητα»…Δεν συνδέεται ο Έλληνας πολίτης με την πατρίδα του μέσω του «τραπεζικού του λογαριασμού…Αλλά συνδέεται με την πατρίδα του μέσω του χωραφιού του, στο χωριό του, στον τόπο των προγόνων του» τονίζει.
Στη συνέχεια του άρθρου διαφοροποιεί τον Έλληνα με τους δυτικοευρωπαίους λέγοντας πως «όσοι δουλοπάροικοι στα λατιφούντια, στα μεγάλα φεουδοτιμάρια της Ευρώπης, μας θεωρούν ομοίους τους κάνουν λάθος. Είμαστε ανόμοιοι».
Εκείνοι (οι δυτικοί ), σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα,« κατέφυγαν στο κτήμα του αφέντη»,  αντίθετα, συνεχίζει οι Έλληνες κατέφυγαν στο χωράφι για να βρει καταφύγιο επιβίωσης και ελευθερίας.
«Αυτά τα χωράφια επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό» τονίζει και επικαλείται το  άρθρο 17 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με αυτό, τονίζει ο κ. Πολύδωρας,  «η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους και κανένας δεν την στερείται παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια ύστερα από αποζημίωση…. Δεν λέει ύστερα από δήμευση μέσω φορολογίας!»
Ο συλλογισμός του βουλευτή της Ν.Δ. καταλήγει στο συμπέρασμα πως από τη στιγμή που το κράτος Κράτος ούτε έσοδα δεν θα μπορέσει να εισπράξει από τη φορολογία αυτή, ο στόχος είναι η αποκοπή του Έλληνα από τις ρίζες του και η κατοίκηση της χώρας αυτής από «ξένους» και «αλλόφυλους».
Διαβάστε  ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: