Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Την αναγκαιότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Βοιωτία ζητά ο Παναγιώτης Αγνιάδης!

ΠΡΟΣ : - Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.ΚΟΙΝ.:  -Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
κ. Συμεών Κεδίκογλου,-Βουλευτές Βοιωτίας,
-Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας,κ. Γεώργιο Μουλκιώτη,
-Δήμαρχο Λιβαδειάς,
κ. Νικόλαο Παπαγγελή,-Δήμαρχο Θηβαίων,
κ. Νικόλαο Σβίγγο.
Θέμα: «Αναγκαιότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Βοιωτία.»


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, επιθυμεί να σας θέσει το ζήτημα της αναγκαιότητας ίδρυσης και λειτουργίας Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στις μεγαλύτερες πόλεις της, Λιβαδειά και Θήβα.
 Όπως γνωρίζετε, με δεδομένη την κατάργηση των απογευματινών ΕΠΑΣ, η απουσία εσπερινών ΕΠΑΛ στερεί την δυνατότητα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της Βοιωτίας, να μετάσχουν σε ανάλογη εκπαίδευση. Για πρώτη φορά, ύστερα από 60 χρόνια, η Βοιωτία θα μείνει χωρίς εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο και το γεγονός αυτό θα αθροιστεί στην άδικη και άνιση εκπαιδευτική πολιτική, που υφίσταται τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνουμε επίσης, ότι η λειτουργία εσπερινών ΕΠΑΛ στις μεγάλες πόλεις του νομού μπορεί να λάβει χώρα στις ήδη υπάρχουσες κτιριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις των πρωινών ΕΠΑΛ και των πρώην ΕΠΑΣ, καθιστώντας τη ουσιαστικά ανέξοδη.
Είναι κοινώς αποδεκτό και αποτελεί πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας, ότι η σύζευξη επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ενίσχυση του επιχειρείν και συνακόλουθα για την συνολικότερη ανάπτυξη της χώρας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της.
Στο πλαίσιο αυτό, η εκ μέρους σας υιοθέτηση απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στις δύο μεγάλες πόλεις της Βοιωτίας, Λιβαδειάς και Θήβας θα συμβάλει θετικά σε αυτήν την κατεύθυνση.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ελπίζοντας στην άμεση δραστηριοποίηση σας, για την ικανοποίηση του αιτήματος της επιχειρηματικής μας κοινότητας αλλά και συνολικά της Βοιωτίας, είμαστε στην διάθεση σας, για κάθε συνεργασία και διευκρίνηση.


Με τιμή


Ο Πρόεδρος
 Αγνιάδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: