Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κυβερνητικοί τριγμοί μετά τη χθεσινή ψηφοφορία


Υπερψηφίστηκαν αλλά με διαρροές το ν/σχ του υπουργείου Οικονομικών για την απόσυρση του Δημοσίου απ' τα λιμάνια και τις μεγάλες ΔΕΚΟ, πλην του άρθρου 4 για τις εισφορές του TEE. Καταψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία εντάσσονταν στον ΕΟΠΥΥ, οι κλάδοι ασθενείας των τραπεζοϋπαλλήλων, των δικηγόρων, των μηχανικών, των ιατρών και των εργαζομένων στον Τύπο.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν όλα τα άρθρα και την τροπολογία, ενώ αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγνόησαν την γραμμή του κόμματος για καταψήφιση της τροπολογίας και υπερψήφιση όλων των άρθρων πλην του άρθρου 4 (για την κατάργηση του πόρου για το ΤΕΕ , στο οποίο το ΠΑΣΟΚ επισήμως θα δήλωνε «παρών». Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν μετείχε στην ψηφοφορία.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα 2 και 3 (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών και πολυετή παραχώρηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες προς αξιοποίηση), όπως επίσης και το άρθρο για το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης για Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Με κάποιες διαφοροποιήσεις, υπερψήφισαν το άρθρο 1 (ορισμός προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ), το άρθρο 4 (πόρος ΤΕΕ), όπως επίσης και το άρθρο για την εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2248992

Δεν υπάρχουν σχόλια: