Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή στους Πολίτες στέλνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θηβαίων


Συμπολίτες,
Οι εργαζόμενοι  στους Δήμους όλης της χώρας σάς καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί  για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας τον οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας τη δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.
Η εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ σημαίνει εκποίηση των δημοσίων αγαθών και διάλυση της κοινωνίας. Πώς; Οι απολύσεις στους Δήμους δεν αφορούν μόνο και αποκλειστικά τους υπό απόλυση εργαζομένους. Στόχος τους η  ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό… Παιδικοί Σταθμοί , Καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η, Κ.Ε.Π., Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός, Πράσινο.
Δεν αποκαλύπτουν στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη. Υπέρογκη αύξηση των  Δημοτικών  τελών, υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς… πληρωμή για τα πάντα..
Δείτε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, των περικοπών και της έλλειψης προσωπικού, των επικείμενων απολύσεων, οι υπηρεσίες καθαριότητας υπολειτουργούν. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, οι δρόμοι πήζουν στο σκουπίδι, οι κάδοι δεν καθαρίζονται με τη συχνότητα που πρέπει. Οι  εργαζόμενοι παλεύουν για να μην απολυθούν αλλά και για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτός ο αγώνας αφορά μόνο τους  ίδιους; Αφορά το σύνολο των κατοίκων του δήμου. Αφορά την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Το ότι δε χρηματοδοτεί το κράτος τους δήμους και  κατά συνέπεια δεν μπορεί να λειτουργήσει η καθαριότητα, έχει άμεση σχέση με την επίθεση που δέχονται και οι ίδιοι για  παράδειγμα μικροί επαγγελματίες-καταστηματάρχες που φορολογούνται άγρια, που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Είναι η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπά αλύπητα και τους δύο για να βγουν ωφελημένοι οι επιχειρηματίες του τομέα της καθαριότητας, οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές του κλάδου, το κεφάλαιο συνολικά. Πολλοί δήμοι έχουν μειώσει τη συχνότητα  πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και χρημάτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μολυσματικές ασθένειες. Το συγκεκριμένο δεν αφορά τους γιατρούς, το υγειονομικό προσωπικό ενός νοσοκομείου που βρίσκεται στα όρια του δήμου; Δεν αφορά τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειες τους; Δεν αφορά τους εργαζομένους του δήμου αλλά και το σύνολο των κατοίκων; Έχει νόημα να ψάχνει κάποιος από τους παραπάνω να βρει αν φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν πλένουν τους κάδους;
Το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα εργαζομένων που δουλεύουν σε παιδικούς σταθμούς ενός δήμου, δηλαδή τη μείωση προσωπικού, δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους εργαζομένους. Αφορά τα ίδια τα νήπια και τις οικογένειές τους. Γιατί εάν κλείσει ο σταθμός ή μειωθεί το προσωπικό, οι γονείς δε θα μπορούν να βγουν  στο μεροκάματο ή θα πρέπει να πληρώνουν για να μπορεί το παιδί να μένει σπίτι με κάποιον, ώστε να μπορούν να δουλέψουν. Μια κινητοποίηση λοιπόν των εργαζομένων στους σταθμούς, αφορά άμεσα και τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στους σταθμούς. Αφορά τον συνταξιούχο παππού ή γιαγιά των παιδιών, που συμμετέχουν όλο και περισσότερο στο μεγάλωμά τους, βοηθώντας την οικογένεια. Να γιατί πρέπει να υπάρχει  κοινός και συντονισμένος αγώνας. Δεν μπορεί να λένε οι γονείς ότι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα των εργαζομένων και το μόνο που τους απασχολεί είναι να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός. Όπως δεν μπορούν και οι βρεφονηπιοκόμοι και το παιδαγωγικό προσωπικό, απλά να μοιράζουν λίστες με τα απαραίτητα  υλικά για τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο προκειμένου να αγοράσουν  οι ίδιοι οι γονείς, επειδή ο δήμος δε δίνει λεφτά και να μη λαμβάνουν υπόψη τους την οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων γονιών και το γεγονός ότι τα ίδια προβλήματα  αφορούν και τους ίδιους.
Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται. Στόχος το κέρδος!!!
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις γνωρίζουμε ότι δημιουργούν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή σας καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με  τα μελλοντικά , μόνιμου χαρακτήρα, αποτέλεσμα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Τα μέτρα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δεν αφορούν μόνο εμάς. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, καθώς οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις οδηγούν μεταξύ άλλων και στη μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Γι’ αυτό  ο μόνος τρόπος για να σταματήσει  η υλοποίηση τους είναι ο ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Γνωρίζετε  καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλον ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Οι  μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε., μας βγάζουν  όλους ένοχους για την κρίση εκτός από τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ίδιος ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Έχουμε ανάγκη από κοινό μέτωπο, κοινό αγώνα. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων  σας. Ας μη μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΘΗΒΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: