Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Θέση για τη ΛΑΡΚΟ παίρνει η ΓΣΕΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27.11.2012

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟ ΔΗΜOΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα εργατικά κέντρα της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 27/11/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
Η ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας των μεταλλείων.
Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αντιμετωπίζει την επιχείρηση και τα σχέδια για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι απαράδεκτα, ανεφάρμοστα και καταστροφικά.
Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και η παραμονή της επιχείρησης υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρξει ορθολογική διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος είναι επιβεβλημένη.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις τοπικές κοινωνίες θα εντείνουν τον αγώνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της εταιρίας αλλά και για να μη βυθιστούν στην ανεργία και την ερήμωση μεγάλες περιοχές της χώρας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: