Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Μέχρι κεραίας» η αντιπαράθεση δηλώσεων Χειμάρα – Περγαντά..


Ο Θανάσης Χειμάρας, έδωσε μια σκληρή συνέντευξη Τύπου για το ΕΣΠΑ της Στερεάς, δηλώσεις που φούντωσαν την αντιπαράθεση με τον κ. Περγαντά. Ο Περιφερειάρχης απάντησε και ο κ. Χειμάρας επανήλθε εκ νέου ως εξής: « Λυπάμαι που μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Περγαντά , υποχρεώνομαι να επανέλθω στο θέμα .

Εμείς δηλώσαμε ότι τα όποια ποσοστά απορρόφησης δεν προέρχονται από το έργο της σημερινής αιρετής Περιφέρειας, ούτε μόνο από τα έργα του ΕΣΠΑ.

Άλλωστε η Αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε τη διαχείριση του προγράμματος προ εξαμήνου. Ως γνωστό τα έργα για να μελετηθούν και να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνήθως απαιτούν χρόνο μεγαλύτερο του ενός έτους. Εκτός και αν η σημερινή Διοίκηση είναι θαυματοποιός.

Ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους, ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται σε σκληρή δουλειά και συντονισμένες προσπάθειες του κ. Περγαντά και των συνεργατών του.

Πουθενά δεν αναφέρει , ότι σχεδόν όλα τα έργα, από τα οποία προέρχεται η απορρόφηση είχαν μελετηθεί, ενταχθεί, μερικά και ολοκληρωθεί, ακόμα και εγκαινιαστεί, από τις προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την Κρατική Περιφέρεια.

Τα παρουσιάζει όλα για δικά του, τωρινά!!

Τα έργα από τα οποία προέρχεται η απορρόφηση, είναι έργα :

· Που ολοκληρώθηκαν από Εθνικούς Πόρους, από το ΘΗΣΕΑ και τα μετέφεραν στο ΕΣΠΑ για να μη χάσει η χώρα Ευρωπαϊκές Πιστώσεις. ( Λογιστική τακτοποίηση ) .

· Είναι έργα γέφυρες από το 3ο Κ.Π.Σ. – επειδή δεν ολοκληρώθηκαν στο χρόνο που προβλεπόταν από την Ε.Ε. για το 3ο Κ.Π.Σ.

· Είναι επίσης ολοκληρωμένα έργα του 3ου Κ.Π.Σ. για τον ίδιο λόγο. Επειδή υπήρχε υπερκάλυψη του προηγούμενου προγράμματος .

Οι απορροφήσεις, από τα έργα που προέρχονται μόνο από το ΕΣΠΑ και όχι από άλλα προγράμματα, δεν φτάνουν ούτε στο 40% του συνόλου του προγράμματος για την Περιφέρειά μας, αλλά και αυτά δεν έγιναν από τη σημερινή Περιφέρεια.

Επομένως :

Γεμίσαμε το ΕΣΠΑ με έργα από προηγούμενα προγράμματα, για λογιστική τακτοποίηση , ενώ άλλα έργα αναπτυξιακά παραμένουν στο ράφι !! »

Και έκλεισε τονίζοντας : « Τέλος, με τέτοιες πολιτικές επίδειξης και όχι ουσίας, δεν προωθείτε η ανάπτυξη και δεν μειώνεται η ΑΝΕΡΓΙΑ. Λυπάμαι που υποχρεώθηκα να μιλήσω για δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα, αλλά ο κ.Περγαντάς δεν λέει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να αγωνιστεί για την αληθινή ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Μέχρι τώρα ασχολείται μόνο με την προσωπική του προβολή και μάλιστα με λανθασμένο τρόπο. Λυπάμαι, τα υπόλοιπα την 30/01/2012 στο Περιφερειακό Συμβούλιο . »

3 σχόλια:

Β.Ρέππας είπε...

Επιτέλους μη βιάζετε άλλο τη γλώσσα μας.
Σε όλους αυτούς που από άγνοια χρησιμοποιούν την ηλίθια έκφραση "μέχρι κεραίας", να έχουν υπόψιν τους ότι η σωστή έκφραση είναι "μέχρι ακεραίας" αναφέρεται στη δραχμή και εννοεί ότι η αποπληρωμή π.χ. ενός χρέους γίνεται μέχρι ακεραίας δραχμής δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των λεπτών.
Έτσι για να πάψει αυτή η ηλιθιότητα που ακούγεται όλο και από περισσότερους αγράμματους παπαγάλους. Ε.Α. Ρέππας

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Αγαπητέ κύριε Ρέππα ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Προσωπικά την φράση αυτή την έχω δει γραμμένη και σε καθημερινή στήλη ημερήσιας πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα.

Μαριάννα είπε...

Για να μην κυκλοφορούν λανθασμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο και μπερδεύουν τον κόσμο.

«Ὁ δὲ μέγα κραυγάσας “Μὴ γένοιτο” εἶπεν, “ἕως μιᾶς κεραίας περισσόν τι ἐν τοῖς
ῥήμασι τοῦ νομοθέτου εἰρῆσθαι·

Εξ άλλου στην Καινή Διαθήκη : "ιώτα εν ή μία κεραία ου μη παρέλθη από του Νόμου" που σημαίνει, "ούτε ένα γιώτα, ούτε ένας τόνος δε πρόκειται να καταργηθεί από το Νόμο» από τον κ.Θεόφιλο Βαμβάκο οι πληροφορίες

Επίσης:

Το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής γράφει: «ΦΡ μέχρι κεραίας, με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να παραλείψουμε τίποτα.»

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1&dq=