Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λιβαδειάς

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του συλλόγου στη συνεδρίαση στις 17/1/2012 ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

1. Το μάθημα της θεατρικής αγωγής

Αφορμή αποτέλεσε έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής συρρικνώνεται πλέον στα Δημοτικά Σχολεία παρά το γεγονός ότι όχι μόνο εξυπηρετεί μορφωτικές ανάγκες αλλά και οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μέχρι τώρα προσφορά του, ήταν πολύ θετικές.

Ζητάμε:

· Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για την θεματική «Πολιτισμός» στη πρόταση Α' για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

· Τη σύσταση κλάδου ΠΕ 32 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων.

· Άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής που εργάζονται ήδη στα σχολεία μας.

· Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Το Δ.Σ. του συλλόγου στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στο ΥΠΕΠΘ.

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 11:00.

2. Το διορισμό όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

Το νέο σχολείο που ετοιμάζεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα σχολείο με λιγότερα σχολεία, λόγω συγχωνεύσεων, (ενώ ετοιμάζονται και άλλες), συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, χωρίς βιβλία, με κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Το νέο σχολείο είναι ένα σχολείο γενικευμένης εφαρμογής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς (ΑΜΩ, Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, ΑΚΩ, Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου, ωρομίσθιοι, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), με υποχρεωτικές μη εθελοντικές μετακινήσεις, με μισθούς πείνας, με το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, ειδικά για τους νεοδιόριστους. Είναι φανερό ότι με τα δεδομένα αυτά δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές η παιδεία που απαιτείται και από τους ίδιους αλλά και από την εποχή, και υπαγορεύεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί , μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι ,1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν σύμφωνα με το υπουργείο με βάση τις ανάγκες των σχολείων» (υπουργείο παιδείας) εδώ και ενάμιση χρόνο, περιμένουν άμεση απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμπαραστεκόμαστε στους αδιόριστους και διεκδικούμε μαζί τους :

ü Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών

ü Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü Κατάργηση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου- ΄΄φτωχολογίου΄΄

ü Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

ü Όχι στην άρση της μονιμότητας.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

3.Βιβλία- Επιχορήγηση σχολικών επιτροπών

Το Δ.Σ. του συλλόγου καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για το θέμα των βιβλίων και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία να μην έχουν τα απαραίτητα χρήματα για τη λειτουργία τους και να χρωστάνε σε όλους τους προμηθευτές.

Είναι κοροϊδία να δίνεται το ποσό των 2.000€ για τις φωτοτυπίες όλων των σχολείων της σχολικής επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων, όταν το ποσό αυτό το ξόδεψε μόνο ένα σχολείο.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: