Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Άμεση παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας για την πρόσφατη χαλαζόπτωση



Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Αλιάρτου (πρώην Δήμου Θεσπιών), της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, επισκέφτηκε επιτόπου όλες τις περιοχές μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Μπακομήτρο, τον Δντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γ. Μεϊδάνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γ. Ζιώγα και τον Τομεάρχη Γεωπόνο, για μία πρώτη εικόνα του ύψους των ζημιών και ενημερώθηκαν από τους πληγέντες παραγωγούς.
Ζητήθηκε επίσης από τους γεωπόνους και υπαλλήλους της Δ/νσης Γεωργίας, να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών και της συνολικής έκτασης, ώστε άμεσα να ενημερώσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και τον ΕΛΓΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε άμεσα από τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επισκέφθηκε κλιμάκιο ΕΛΓΑ την περιοχή, που προέβη σε πρώτη εκτίμηση των ζημιών.
Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και τον ΕΛΓΑ, για τη συνολική έκταση των περιοχών που ζημιώθηκαν και τα είδη των καλλιεργειών και ζητήθηκε άμεσα τόσο η διενέργεια δίκαιων και αντικειμενικών εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, όσο και οι εκτιμήσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε οι αποζημιώσεις να καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς, χωρίς καμιά μείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: