Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Στερεάς Ελλάδας




Πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα στις 15-6-2011, η 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Στερεάς Ελλάδας. Στην συνεδρίαση μετείχαν τα μέλη του Π.Σ. από όλη την Στερεά Ελλάδα, και το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι Πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στη Στερεά Ελλάδα.
Ο συντονιστής του Περιφερειακού Συμβουλίου Πάνος Ρήγας μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα περίοδο.
Τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας του ΣΥΝ και συμμετοχής στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που αναπτύσσονται για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων, της συμμετοχής στους αγώνες όλης της κοινωνίας ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα στην Στερεά Ελλάδα ο ΣΥΝ ανάλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την παρουσίαση των θέσεων της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΝ, με πιο σημαντικές τις παρακάτω :
1. Περιοδεία στην Εύβοια και ανοικτή συγκέντρωση με τον Νίκο Χουντή 22/2/2011
2. Περιοδεία στην Ευρυτανία με τον Γρ. της ΚΠΕ Δ.Βίτσα στις 27 και 28 / 2 - 2011
3. Περιοδεία με την Βουλευτή Η. Διώτη στην Φωκίδα στις 15/4/2011
4. Εκδήλωση με τον πρώην Βουλευτή Γ.Δραγασάκη στην Λιβαδειά στις 5/5/2011
5. Εκδήλωση με τον Ρένα Δούρου στην Χαλκίδα στις 22-4-2011.
6. Εκδήλωση στο Αλιβέρι στις 26-6-2011, με την ανεξάρτητη Βουλευτή Σ. Σακοράφα και τον Γ. Μηλιό μέλος της ΠΓ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ετοιμάζει περιοδείες στην Στερεά Ελλάδα με τον Δ.Παπαδημούλη και τον Α.Τσίπρα. Στο ΠΣ αναπτύχθηκε ουσιαστικός προβληματισμός για τα θέματα της περιόδου, ενώ οι τοποθετήσεις των μελών του ΠΣ αφορούσαν ιδιαίτερα στις πολιτικές εξελίξεις, στην έντονη αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα των δύο κομμάτων εξουσίας από σημαντικά τμήματα των τοπικών κοινωνιών και στην αποδέσμευση σημαντικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας από το δικομματικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: