Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Πιο κοντά η Φθιώτιδα με τη Βοιωτία!Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής στον περιφερειακής σημασίας οδικό άξονα Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας – Βοιωτίας ανακοίνωσε η Περιφέρεια - Yπογράφηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση και του έργου «Έργα μεταφοράς, διανομής και ελέγχου πόσιμου νερού Δήμου Λιβαδειάς».

Την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου «Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας - Βοιωτίας» υπέγραψαν στις 30 Ιουνίου 2011 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 2.800.000 €. Οι εργασίες κατασκευής αφορούν στο τμήμα από την έξοδο της Αταλάντης προς το Καλαπόδι, σε μήκος δρόμου 2.250 μέτρα.
Πρόκειται για την βελτίωση ενός δύσκολου και επικίνδυνου τμήματος, στο οποίο πρόκειται να γίνουν : διαπλατύνσεις και εξομάλυνση της χάραξης, χωματουργικά και τεχνικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά και σήμανση και διαγράμμιση. Παράλληλα με αυτές τις εργασίες κατασκευής, πρόκειται να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση και να ξεκινήσει μια νέα εργολαβία στον ίδιο οδικό άξονα Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας - Βοιωτίας, προϋπολογισμού 9.000.000 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που αφορά στη βελτίωση του τμήματος από τη διασταύρωση της Ελάτειας, ως την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λιβαδειάς, μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων. «Αναβαθμίζουμε το δρόμο Αταλάντη – Όρια Νομού σε ένα σύγχρονο οδικό άξονα της Περιφέρειας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας : «Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Στερεά Ελλάδα, αφού ο δρόμος αφορά δυο μεγάλες Περιφερειακές Ενότητες – την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία – και συμβάλλει καθοριστικά στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στην ισόρροπη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Με τη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, καθώς και με την επόμενη σε λίγες μέρες, θα κατασκευαστούν τα εναπομείναντα τμήματα του δρόμου, αφού ήδη σε μεγάλο τμήμα έχουν γίνει εργασίες από το Β΄ & Γ΄ΚΠΣ. Επομένως με την ολοκλήρωση των εργασιών, συνολικού προϋπολογισμού 11.800.000 €, ο δρόμος Αταλάντη – Όρια θα έχει μετατραπεί σε έναν οδικό άξονα σύγχρονων προδιαγραφών, με ευχέρεια στην προσπέλαση και ασφάλεια στην κυκλοφορία».
Την ίδια ώρα, με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, υπογράφηκε, η ένταξη και η χρηματοδότηση του έργου «Έργα μεταφοράς, διανομής και ελέγχου πόσιμου νερού Δήμου Λιβαδειάς». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1.357.400 €. Οι εργασίες κατασκευής, που πρόκειται να υλοποιηθούν από τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, περιλαμβάνουν : Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 9.806 μέτρων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαφυστίου και στον οικισμό των Τσουκαλάδων, την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 7.000 μέτρων στην πόλη της Λιβαδειάς και την εγκατάσταση παροχών ύδρευσης και λοιπές συνοδευτικές εργασίες. Με την υλοποίηση του έργου, θα παραδοθεί ένα σύγχρονο τμήμα δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 17 περίπου χιλιομέτρων, που θα διασφαλίζει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου Λιβαδειάς. Σχετικά με την ένταξη του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνει : «Συνεργαζόμαστε στενά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις υπηρεσίες για να προχωρούν έργα αναγκαία και χρήσιμα για τους πολίτες. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, δρομολογείται η κατασκευή ενός σημαντικού έργου για τη Λιβαδειά. Ενός έργου που εκσυγχρονίζει το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη και τους οικισμούς, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και προσφέροντας παράλληλα περιβαλλοντικά οφέλη. Ως αιρετή Περιφέρεια, έχουμε δεσμευτεί, πως με την ανάληψη της αρμοδιότητας από την 1η Ιουλίου, θα κάνουμε το ΕΣΠΑ ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας. Είναι προφανές ότι ήδη έχουμε αξιοποιήσει αυτό το μεταβατικό διάστημα, έτσι ώστε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, οι διαδικασίες για την κατασκευή των απαραίτητων και σημαντικών έργων για τον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: