Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δημοψήφισμα μετά το ναυάγιο της συναίνεσης




Θέμα δημοψηφίσματος επί της νέας συμφωνίας που θα επέλθει με την τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ανέκυψε την Τρίτη, λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπιστώνοντας αφενός ότι δεν είναι δυνατή η συναίνεση με τον αρχηγό της ΝΔ και αφετέρου τις οξύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στα νέα σκληρά μέτρα, αποφασίστηκε να ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου», και απέρριψε όλα τα φορολογικά μέτρα. Διεξαγωγή δημοψηφίσματος είχε προτείνει το απόγευμα της Τρίτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών. Με αφορμή την πρόταση αυτή συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση και πρόσθεταν ότι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να θέσει άπαντες ενώπιον του διλήμματος: διάσωση με μεγάλο κόστος ή χρεοκοπία. (Πηγή http://www.skai.gr/).

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων – το μέλος του ΔΣ και και Διευθύνων
Σύμβουλος (CEO) της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. κ. Ευθύμιος Βιδάλης, το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος του Συνδέσμους Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ) κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέκος Διαμαντάρας, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: