Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίες και … ειδήσεις εν όψει των Επιμελητηριών Εκλογών!





























































































Πλούσια στιγμιότυπα από τη χθεσινοβραδινή πρωτοχρονιάτικη γιορτή της ΕΕΕΒΟ

Με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του αλλά και την τόνωση της ψυχολογίας των ανθρώπων της αγοράς της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κοσμική ταβέρνα «Ο Λάζος» η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού (ΕΕΕΒΟ). Η βραδιά, όμως, έβγαλε και … ειδήσεις καθώς – πέρα από την φυσική τους παρουσία – οι κκ. Παναγιώτης Αγνιάδης και Κώστας Παπασπύρου ανακοίνωσαν αμφότεροι τις θέσεις τους όσον αφορά τις Επιμελητηριακές εκλογές! Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Χαράλαμπος και π. Νικόλαος, πλαισιωμένοι από τα μέλη του ΔΣ κκ. Κώστα Δάρρα, Γιάννη Κιαλιό, Κική Στεφοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ψυχαγωγικό, λοιπόν, χαρακτήρα είχε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου που διοργάνωσε ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού. Ωστόσο, η παρουσία επώνυμων εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων καθώς και ενεργών μελών συνδικαλιστικών οργάνων και εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας τροφοδότησαν το κλίμα για … ειδήσεις γύρω από τις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές και την προώθηση ή μη από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του σχεδίου για Καλλικράτη και στα Επιμελητήρια της Ελλάδας (θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ).
Από την πλευρά τους σε όλα τα μηνύματά τους οι εκπρόσωποι της εγχώριας επιχειρηματικής δράσης έκαναν λόγω για τα σημεία των καιρών, την υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης συνολικά του πληθυσμού αλλά δήλωσαν και αποφασισμένοι για να συνεχίσουν μέσα και από στοχευμένες κινήσεις αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και την αλλαγή εν γένει της ψυχολογίας της αγοράς.
Η βραδιά είχε , όπως αναφέραμε, κυρίως εορταστικό χαρακτήρα αλλά δεν έλειψαν οι αναφορές στις προσεχείς Απόκριες, όπου και πάλι η ΕΕΕΒΟ συμμετέχει ενεργά στην προώθηση και υποστήριξη των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων στην πόλη μας με κορύφωση το τριήμερο της Αποκριάς!
«Θέλουμε όσον το δυνατόν να ενισχύσουμε την ψυχολογία ακόμη και των ίδιων των μελών μας, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας της αγοράς» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΕΕΒΟ κ. Κώστας Δάρρας. «Με κινήσεις που σχεδιάζουμε αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις ομορφιές μας αλλά και την ιστορική μας κληρονομιά, ακόμη πιο αποφασιστικά, επιθυμούμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας σε συνεργασία με τον διευρυμένο Δήμο Ορχομενού. Συνειδητοποιούμε όλοι μας πως η ανάπτυξη του Τουρισμού είναι μια ανεκμετάλλευτη πηγή εσόδων για όλους μας» ήταν το φετινό μήνυμα που έστειλε ο κ. Δάρρας.
Όσον αφορά την συμμετοχή της ΕΕΕΒΟ στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ορχομενού, ο κ. Δάρρας ανέφερε πως «η ένωσή μας στηρίζει ενεργά την αναβίωση του Καρναβαλιού στον Ορχομενό και θέλουμε και φέτος να πετύχει αφού αποτελεί μια σπουδαία διαφήμιση για την περιοχή μας και συγχρόνως μια πολύ καλή αφορμή για ξένους επισκέπτες την πόλη μας, ζεστού χρήματος για τα μαγαζιά μας» τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕΕΒΟ.
Συνέχεια στις δηλώσεις του κ. Δάρρα, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΒΟ κ. Γιάννης Κιαλιός σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την σημασία που δίνει σ` αυτές η τοπική επιχειρηματικότητα. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο της προετοιμασίας του των αρμάτων που θα παρελάσουν στο Καρναβάλι 2011. Πιστεύουμε ότι φέτος θα είμαστε ακόμη περισσότερο προετοιμασμένοι από πέρυσι, έχουμε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο κατασκευής αλλά και μεγάλης συμμετοχής, γι` αυτό και θεωρούμε πως και οι επισκέπτες μας φέτος θα είναι ακόμη περισσότεροι ύστερα από το πολύ θετικό παράδειγμα της περσινής χρονιάς» μας είπε ο κ. Κιαλιός. Και συνέχισε: «Έχουμε σκοπό από την έναρξη του τριωδίου να πλαισιώσουμε την κορύφωση του Καρναβαλιού με παράλληλες εκδηλώσεις και θέλω να επισημάνω την πολύτιμη συμβολή της ΕΕΕΒΟ στην υποστήριξη τους. Θυμίζουμε πως το Καρναβάλι του 2011 διοργανώνεται και φέτος την Κυριακή της Αποκριάς αφού και τα μέλη της Ένωσής μας θεωρούν την ημέρα αυτή ως καταλληλότερη».
Δηλώσεις για την ημέρα αλλά και τον τρόπο που βλέπει την συνεργασία του με την Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορχομενού έκανε στη συνέχεια και ο νέος Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης. «Θεωρώ ένα πολύ σημαντικό ξεκίνημα την έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου με την ΕΕΕΒΟ. Έχω βρεθεί πρόσφατα με το ΔΣ και ανταλλάξαμε πολλές απόψεις, συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα μια νέας πορείας. Η ΕΕΕΒΟ είναι μια ένωση που μπορεί να παίξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Θα είμαστε πάντοτε μαζί, όπου και εάν μας χρειαστούν αλλά περιμένουμε και την δική τους βοήθεια» δήλωσε ο κ. Κώστας Ξηρογιάννης.
Να σημειώσουμε πως ακόμη την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους – πέρα από τα μέλη της ΕΕΕΒΟ – ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ζυγούρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Αργύρης Ραζακιάς και το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Καράλας, ο Πρόεδρος του ΤΔ Λουτσίου κ. Δημήτρης Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Β ` Αντιπρόεδρος του ΕΠΒ κ. Γιάννης Κορογιάννος, το μέλος του ΔΣ του ΕΠΒ κ. Χρήστος Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του ΕΣΛ κ. Κώστας Παπασπύρου και μέλη του ΔΣ, η πρώην Πρόεδρος της ΕΕΕΒΟ κα Γιάννα Αγραφιώτη, ο Πρόεδρος της ΑΕΟ κ. Σταύρος Τσαγαλάς και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού κ. Μάριος Παναγιωτίδης, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης, κ.α.
Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογραφικά το Star Κεντρικής Ελλάδος, τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, η «Εν Δελφοίς» και η πρώτη ημερήσια ηλεκτρινή εφημερίδα για τον Ορχομενό και τη Βοιωτία www.orchomenos-press.blogspot.com . Και του χρόνου!

Ας ακούσουμε τι ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης… καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης που τίμησε με την παρουσία του την βραδιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: