Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ΔΣ



Κάπως έτσι ξεκίνησε το χθεσινοβραδυνό Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ορχομενού (πατήστε στο σχετικό video), το επίσημο πρώτο του νέο διευρυμένου Δήμου, με την παρουσία του κοινού να είναι έντονη, ανάλογης δηλαδή με το ενδιαφέρον και την αγωνία της κοινής γνώμης για τα δημόσια ζητήματα μας.
Η ημερήσια διάταξη – που παραδοσιακά το Orchomenos Press δημοσιεύει μέρες πριν από το κάθε ΔΣ – σας ήταν γνωστή, εάν και ζητήματα τέθηκαν και εκτός αυτής, τόσο από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Κώστα Ξηρογιάννη όσο και από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
Ανάμεσα σ` αυτά, τα οικονομικά ζητήματα των αγροτών που έθεσε ο κ. Παναγιώτης Καραβαγγέλης (Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας) αλλά και οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων, όπως ο κ. Γιώργος Ψυχούλας από το Δ.Δ. Ακραιφνίου που αναφέρθηκε στην κακή λειτουργία του internet στην περιοχή του ή του Δ.Δ. Λουτσίου κ. Δημήτρης Αντωνίου που επανέφερε το ζήτημα της οριστικής λύσης με το πόσιμο νερό του χωριού του.
Ο κ. Ξηρογιάννης απάντησε σχεδόν σε όλα, εάν σε κάποια από εκείνα που του τέθηκαν θα δώσει απαντήσεις σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά την στελέχωση των νέων Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων αναφέρουμε ότι: Πρόεδρος στο ΝΠ «Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού» αναδείχθηκε ο κ. Τσάπρας με μέλη τους κκ. Δήμου, Τριανταφύλλου, Ρουμάνη, Κουμαντάνο, Ρόδη και Απογένη. Πρόεδρος στο ΝΔ «Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού» αναδείχθηκε ο κ. Τριανταφύλλου με μέλη τους κκ. Μπαρκώση, Νταβαλούμη, Τσάπρα, Χαλιώτη, Σλατινόπουλο και Μερτζάνη. Πρόεδρος του ΝΠ «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού» αναδείχθηκε η κα Καράλη με μέλη του ΔΣ τους κκ. Ζυγογιάννη Χρ., Πατσαλή, Καϊλη, Κολοβού, Βόμπρα και Μοιρογιάννη. Πρόεδρος του ΝΠ «Δημοτική Φιλαρμονική Ορχομενού» αναδείχθηκε ο κ. Δέδες με μέλη τους κκ. Μπαρκώση, Καράλα, Ζυγογιάννη Κων.νο, Χόνδρου, Κραβαρίτη Γιώργο και Μουτσανά. Πρόεδρος στο ΚΑΠΗ Ορχομενού αναδείχθηκε ο κ. Κραβαρίτης και μέλη οι κκ. Σκαγιάκου, Μπούρα, Μαυρεπής, Χρυσικός, Κουκογιάννης και Ζυγογιάννης Αλ. Τέλος, Πρέοδρος του ΝΠ «Δημοτικός Παιδικός Σταθμός» αναδείχθηκε η κα Σκαγιάκου με μέλη του κκ. Τουφεξή, Νταντούμη, Τζαντζούρη Λ, Ρουμελιώτη, Σερέτη Γ., Ζάχαρη και Παπαδημητρίου. Νέος Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ορχομενού ορίστηκε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης.
Επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης, πάρθηκε απόφαση για τη βράβευση των αριστούχων μαθητών του Δήμου, όπως θα ακούσετε στο σχετικό video ύστερα από την εισήγηση της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού κας Βούλας Καράλη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: