Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Μαζικές κινητοποιήσεις οργανώνει η ΠΑΣΥ ΒοιωτίαςΑγρότη, Αγρότισσα
Πάρε μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΠΑΣΥ Βοιωτίας στο νομό μας
ü ΠΕΜΠΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ του ΕΛΓΑ
ü ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της ΑΤΕ στην ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Αγρότες - Αγρότισσες
ü Δυναμώνουμε τους αγώνες για την επιβίωσή μας, με ποικιλόμορφες δράσεις, στη νέα χρονιά, που η αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης θα είναι πιο άγρια.
ü Πάρτε μέρος, αποφασιστικά και με πείσμα, με τα αγροτικά σας μηχανήματα, στα συλλαλητήρια και στις άλλες κινητοποιήσεις, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, συντονισμένα και με κοινές ημερομηνίες δράσης.
ü Συντονίζουμε, πανελλαδικά, τα αγωνιστικά μας βήματα, ενισχύουμε την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα και αξιοποιούμε κάθε μορφή πάλης.
Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ, τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές του ΜΑΣ, τις γυναίκες της ΟΓΕ. Σε κοινό αγώνα και μέτωπο, κόντρα στα νέα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου που υπέγραψε με την τρόικα, κόντρα και στην ΚΑΠ. Μέτρα που μας πλήττουν όλους, αγρότες, εργάτες, φοιτητές, λαϊκή οικογένεια και μας κάνουν φτωχότερους για να αυξήσουν τα πλούτη εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες. Η μικρομεσαία αγροτιά, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει βρεθεί, πολλές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, στα οδοστρώματα των εθνικών οδών, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, κόντρα στην ΚΑΠ της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Μπροστάρης ήταν οι δυνάμεις που συγκροτούν, σήμερα, την ΠΑΣΥ. Μας ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή αντιπαράθεση και σύγκρουση με τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, καθώς και με τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κάθε φορά επιχειρούν να υπονομεύσουν "από τα μέσα" τους αγώνες, στήνοντας συλλαλητήρια και "σικέ" μπλόκα. Το ίδιο μπορεί να κάνουν και τώρα, εξυπηρετώντας, επί της ουσίας, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, σπέρνοντας την υποταγή, την απογοήτευση, τη μοιρολατρία.

Αγρότες - Αγρότισσες
ü Συνταχτείτε μαζί μας στον αγώνα επιβίωσης. Για ό,τι λέγαμε σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δικαιωθήκαμε. Γιατί λέγαμε την αλήθεια, όταν οι άλλοι την έκρυβαν. Οι πολιτικές τους μας καταστρέφουν, μην τους αφήσουμε να τις υλοποιήσουν.
Σήμερα, στο πλαίσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν υπάρχει διέξοδος και προοπτική, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να δώσουν λύσεις υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών. Κι όσοι υποστηρίζουν και σπρώχνουν το αγροτικό κίνημα προς αναζήτηση λύσεων "εφικτών" και "σύννομων" μ' αυτές τις πολιτικές, που στηρίζουν μόνο τους μεγάλους, συνειδητά κοροϊδεύουν τους αγρότες.
Στόχο έχουν να τους παγιδεύσουν μέσα στα δικά τους πλαίσια και όρια, που, σταδιακά, οδηγούν στην καταστροφή του μικρομεσαίου αγρότη και στην κυριαρχία των μεγαλοτσιφλικάδων.

Αυτόν το στόχο εξυπηρετούν και οι νέες προτάσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την αναθεώρηση της ΚΑΠ της περιόδου 2014 - 2020. Τα τρία εναλλακτικά σενάρια που προτείνει συμπυκνώνονται στο εξής ένα: Με εργαλείο τις αγροτικές ενισχύσεις, που θα μειωθούν δραστικά και το μεγαλύτερο μέρος τους θα το καρπωθούν οι μεγαλοαγρότες (με κριτήριο τα στρέμματα γης), θα οδηγήσει στο άμεσο, γρήγορο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και την πλήρη κυριαρχία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Μια τέτοια προοπτική της αγροτικής οικονομίας θα είναι ενάντια στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς που ξεκληρίζεται, αλλά και ενάντια στους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα. Γιατί η συγκέντρωση της γης, παραγωγής και επιδοτήσεων σημαίνει ότι θα γιγαντωθεί η ακρίβεια στα είδη διατροφής και ένδυσης και θα πολλαπλασιαστούν τα διατροφικά σκάνδαλα, αφού οι μεγαλοτσιφλικάδες και μεταποιητές θα λειτουργούν για το κέρδος και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Η απάντηση σ' αυτήν την πολιτική βρίσκεται στην πρόταση της ΠΑΣΥ: Στη θέση του μεγαλοαγρότη να δημιουργηθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί, που, μαζί με τις καθετοποιημένες κρατικές παραγωγικές μονάδες, θα εξασφαλίζουν επαρκή και ασφαλή προϊόντα για τη διατροφή του λαού και την πρώτη ύλη για τις κρατικές μεταποιητικές μονάδες, αξιοποιώντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής, μέσα από κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό της οικονομίας και με λαϊκό έλεγχο. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων, ειδικά σήμερα, που, λόγω και της οικονομικής κρίσης, η επίθεση ενάντια στη μικρομεσαία αγροτιά γίνεται πιο βάρβαρη, αποτελεί βήμα ενίσχυσης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων που οραματίζονται την παραπάνω πρόταση.

Αγρότες – Αγρότισσες
Συνεχίζουμε τον αγώνα, με κινητοποιήσεις το Γενάρη. Επόμενο βήμα, η μαζική και δυναμική συμμετοχή μας, στις 5/2, στην Agrotica της Θεσσαλονίκης και συντονίζουμε τη δράση μας στα κοινά συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Φλεβάρη, σε όλη τη χώρα. Το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, δένει το "σήμερα" των καθημερινών, άμεσων διεκδικήσεων, με το "αύριο" της οριστικής φιλολαϊκής λύσης, της απαλλαγής της μικρομεσαίας αγροτιάς από τους εκμεταλλευτές της, δίνοντας προοπτική για λαϊκή ευημερία. Όλοι στις πολύμορφες κινητοποιήσεις, που ξεκινάνε, στις 24 Γενάρη 2011, σε όλη την Ελλάδα και με στόχο την παραπέρα κλιμάκωση και ενίσχυσή τους.
Όλοι στους δρόμους! Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει.
Όλοι στον αγώνα με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ, σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: