Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Οργανωμένη πλέον η συκοφάντηση των αγροτικών προϊόντων της Βοιωτίας καταγγέλλουν οι ΟΤΑ


Έτοιμοι να σκληρύνουν την στάση τους οι αγρότες που θίγονται οικονομικά

Την οργανωμένη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, συκοφάντηση των αγροτικών προϊόντων της Βοιωτίας βλέπουν πίσω από τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου οι εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας σε Λιβαδειά και Ορχομενό. Όλα ξεκίνησαν ύστερα από το κεντρικό δημοσίευμα της Real News την περασμένη Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με το οποίο πίνουμε "νερό με κοκτέιλ τοξικών" εξ` αιτίας των βαρέων μετάλλων που – σύμφωνα πάντοτε με το εν λόγο δημοσίευμα – έχουν εντοπιστεί στην λεκάνη του Κηφισού ποταμού.

Το θέμα απασχόλησε και το χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Ορχομενού εκτός ημερησίας διάταξης με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Ξηρογιάννη να δηλώνει πως «το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα φαίνεται πως στόχος είναι τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας».
Για το λόγο αυτό είναι σε συνεννόηση με την Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουν αυτά τα δημοσιεύματα ακόμη και νομικές διαδικασίες.
«Τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας δεν έχουν κανένα ζήτημα, όπως θέλει μπορεί να έρθει να τα ελέγχει» μας είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού κ. Τάκης Πανάγος. «Δεν μπορεί να μπλέκουμε την περιοχή του Ασωπού με τον Κηφισό και τις Πηγές τω Χαρίτων» συμπλήρωσε, ενώ όπως μας τόνισε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, παρακολουθούν ανήσυχοι και εκείνοι ο,τι βλέπει το φως της δημοσιότητας και συκοφαντεί τα προϊόντα μας.
Σε τηλεφωνική, επίσης, επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Λιβαδειάς κ. Νίκο Παπαγγελή, ενημερωθήκαμε συνεχίζεται να ερευνάται η λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, ύστερα από τον εντοπισμό προβλημάτων στην λειτουργία του παλιού ΧΥΤΑ. Όσον αφορά όμως τα δημοσιεύματα, «βλέπουμε μια συστηματική συκοφάντηση μέσω αυτών των δημοσιευμάτων για τα προϊόντα της Βοιωτίας. Δεν πρέπει να τα αναπαραγάγουμε» ήταν η απάντηση που μας έδωσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νίκος Παπαγγελής.

Διευκρινήσεις για τα προβλήματα της χλωρίωσης…
Τελείως ανεξάρτητα, όμως, από τα ζητήματα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα για την ποιότητα του νερού στην λεκάνη του Κηφισού, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης αναφέρθηκε και εξήγησε στο σώμα και στους δημότες πως εξ` αιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής «υπήρξε πρόβλημα με την χλωρίωση του νερού τους τελευταίους 4 μήνες». Το θέμα έχει, όμως, λυθεί πια και δεν έχουν εντοπιστεί άλλα ζητήματα με την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ορχομενού, όπως διευκρίνισε. Παρόμοια διευκρίνιση για τα ζητήματα με την κακή χλωρίωση του νερού που υπήρξαν και στο γειτονικό ΔΔ. Ρωμεϊκου έδωσε και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Νίκος Παπαγγελής. Σύμφωνα με χθεσινές μετρήσεις «το θέμα έληξε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: